50 de mii de refugiati la doi pasi de noi: Cat de protejata e Romania

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 07:29
3383 citiri
50 de mii de refugiati la doi pasi de noi: Cat de protejata e Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat, miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca au fost alocate "forte suficiente" in contextul crizei imigrantilor sositi in Europa, mai ales la granita cu Serbia.

"Am suplimentat cu forte suficiente - politie de frontiera, jandarmi - mai ales pe granita cu Serbia, astfel incat Romania sa fie in siguranta", a declarat Gabriel Oprea la Antena 3.

Pentru cazul in care este nevoie de mai multi angajati ai MAI, a anuntat Oprea, sunt prevazute 6.400 de functii.

"Sunt 6.400 de functii prevazute, care nu sunt bugetate, deci nu au bani prevazuti. Dar daca situatia, intr-o anumita dinamica de securitate, o va cere si va trebui sa mai angajam 300 de politisti de frontiera, avem functiile, se va da hotararea de guvern, se aproba bugetul pentru cei 300 de politisti de frontiera - 600, 6.000, daca va fi cazul. Nu e nimeni angajat in momentul de fata", a subliniat el.

Iohannis conduce joi un CSAT pe tema refugiatilor

El a explicat ca protocolul guvernamental semnat in 2011 cu Serbia prevede ca orice persoana care intra neautorizat in Romania este returnata in tara vecina, adaugand ca in ultima perioada s-au facut peste 4.000 de controale.

Guvernul a aprobat Strategia nationala privind imigratia

Totodata, Oprea a aratat ca, din informatiile pe care le detine, la 50-60 de km de granita Romaniei cu Serbia sunt intre 40 si 50 de mii de refugiati care fac presiune spre Ungaria sau care, cu ajutorul calauzelor, vor sa traverseze Croatia pentru a ajunge in Germania.

In ceea ce priveste Ungaria, Oprea a mentionat ca s-a inceput constructia gardului de la granita cu Romania.

Armata din Ungaria a inceput masuratorile pentru gardul de la granita cu Romania

"Am informatii reale din teren, se fac lucrari de cadastru, s-a inceput constructia acestui gard pe teritoriul Ungariei. (...) Nu spun decat atat: este anacronic ca in anul 2015 sa construiesti gard cu sarma ghimpata", a mai declarat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Oprea gard Ungaria Romania, #Oprea strategie Romania refugiati, #Oprea Romania politie frontiera refugiati , #Romania
Comentarii
Poza Chapayev
Chapayev
rank 1
Durex ofera o gama larga de prezervative
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5