Cote obligatorii de imigranti - Oprea a avertizat la JAI: Tratati doar simptomele imediate si nu cauzele

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 20:24

   

Cote obligatorii de imigranti - Oprea a avertizat la JAI: Tratati doar simptomele imediate si nu cauzele
Vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a participat marti la Consiliul extraordinar Justitie si Afaceri Interne pe tema migratiei, la Bruxelles, unde a votat impotriva cotelor obligatorii de repartizare a refugiatilor, insa acestea au fost in final adoptate.

Oprea le-a transmis ministrilor de Interne europeni si reprezentantilor Comisiei Europene faptul ca tara noastra este solidara cu statele membre afectate de un aflux foarte mare de refugiati. Mai mult, pentru a-si arata sustinerea, a mai transmis Oprea, Guvernul si-a manifestat disponibilitatea si a decis preluarea prin relocare a 1.705 refugiati din Italia si Grecia si 80 refugiati din afara Uniunii Europene (in total 1.785 refugiati), se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Romania sustine eforturile vizand identificarea unor solutii viabile si durabile in gestionarea fenomenului migratiei cu care se confrunta Uniunea Europeana si reitereaza angajamentul fata de principiul solidaritatii. Reamintind Concluziile Consiliului European din 25-26 iunie 2015, prin care statele membre si-au manifestat solidaritatea fata de persoanele aflate in nevoie de protectie internationala, pe baza principiului voluntariatului, Romania considera ca impunerea unor cote obligatorii nu reprezinta o solutie viabila la problema refugiatilor.

Sunt tratate, astfel, doar simptomele imediate si nu cauzele fenomenului. O provocare de asemenea anvergura nu poate fi rezolvata prin impunerea unui sistem automat de redistribuire a imigrantilor. Este absolut necesar sa se tina seama de specificitatile fiecarui stat membru si de capacitatea sa efectiva de primire si integrare a imigrantilor", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea in interventia sa din cadrul Consiliului JAI.

UE a aprobat cotele obligatorii de refugiati: Ce va face Romania?

Vicepremierul Gabriel Oprea a mai transmis in cadrul JAI ca Romania este disponibila sa creasca contributia la activitatile FRONTEX.

Acesta a mai spus ca este necesara intensificarea masurilor de combatere a traficului ilegal de migranti, de identificare a unor solutii concrete in tarile de origine si de tranzit, prin intermediul EUROPOL, FRONTEX si a Biroului de Ajutor European pentru Azil.

Totodata, acesta a subliniat nevoia unei mai mari implicari din partea Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), dar si din partea societatii civile prin ONG-urile specializate, se mai arata in comunicat.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat initial ca tara noastra poate primi 1.785 de imigranti, nu 6.351 de imigranti, asa cum solicita Comisia Europeana. Totusi, seful statului a spus saptamana trecuta ca Romania ar putea fi obligata de Uniunea Europeana sa primeasca mai multi refugiati decat a anuntat ca poate primi.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3369 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Eu stiu ca noi avem dreptate
Dar liderii occidentali au afacerile lor,ei sunt marionete ale industriei de armament,petrol si bancheri.
Germania este capul iar Franta forta armata.
In Siria e prea mult petrol si gaze ca sa fie pace.
Pe deoparte UE,pe alta Rusia-Assad,pe alta USA-Arabia Saudita,pe alta ISIL si pe alta populatia care este macelarita.
Si noi oare nu i-am vandut prin Basescu arme lui Assad la ultima lui vizita in UE?
Ce dreaku!
Utilizator sters
Expunerea dura a pozitiei Rumaniei,
exprimata de Napoleonul izmenelor armiei romane a fost ascultata cu mare interes de femeile de serviciu care curatau sala de conferinte de dupa intrunirea alora.Pana si ele si-au dat seama ca era ceva foarte important mai ales dupa mimica izmanarului si limba folosita.
KPK1
rank 5
Buruiana.
Cand vrei sa scapi de buruiana cel mai bine este s-o smulgi din radacina.
Ceva de facut in tzarile de origine.Nu cu BOMBE iarasi!.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor