Cote obligatorii de refugiati - Cehia contesta la Curtea Europeana de Justitie, Romania nici nu a analizat procedura

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 22:55

   

Cote obligatorii de refugiati - Cehia contesta la Curtea Europeana de Justitie, Romania nici nu a analizat procedura
Uniunea Europeana a adoptat marti, prim majoritate larga, cotele obligatorii de repartizare a refugiatilor.

Romania, alaturi de Cehia, Slovacia si Ungaria, a votat impotriva. Daca Cehia a anuntat de indata ca va contesta cotele la Curtea Europeana de Justitie, Romania nici macar nu a analizat pana acum aceasta procedura, dupa cum a declarat, pentru Ziare.com, avocatul Romaniei la Curtea de Justitie a UE, Horatiu Radu.

"La nivelul agentului CJUE nu s-a facut inca o analiza in acest sens, insa, conform procedurii interne, daca ministerul de linie, in cazul de fata MAI, ne solicita, putem analiza acest aspect. Tot conform procedurii interne o asemenea decizie se ia la nivel de Guvern", ne-a declarat Horatiu Radu.

UE a aprobat cotele obligatorii de refugiati: Ce va face Romania?

Cote obligatorii de refugiati - Primele reactii negative si amenintari cu Curtea Europeana de JustitieAcesta a adaugat ca totusi, in momentul in care Cehia depune contestatia, si Romania, ca stat membru, poate exprima un punct de vedere.

"Procedural, daca va exista o actiune de acest gen, noi, ca stat membru, putem interveni in procedura sa exprimam un punct de vedere", ne-a mai explicat Horatiu Radu.

Cote obligatorii de refugiati - Basescu spune ca se incalca Constitutia: Ii iubesc pe islamici, dar Europa e crestina

Potrivit masurii adoptate marti in cadrul Consiliului JAI, unde Romania a fost reprezentata de ministrul de Interne Gabriel Oprea, tara noastra ar trebui sa primeasca 6.351 de refugiati, cu mult peste cifra de aproximativ 1.785 pe care oficialii romani au inaintat-o ca fiind maximul pe care il putem accepta.

Ramane de vazut ce se va decide miercuri, la summitul extraordinar al sefilor de state si guverne din UE, unde Romania va fi reprezentata de presedintele Klaus Iohannis.

A.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4764 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
sorincardy
rank 5
Veche dar de actualitate...
Le 4 Février 2013, Vladimir_PUTIN s-a adresat Parlamentului rus in legatura cu tensiunile care exista cu minoritatile in Rusia :

In Rusia traiesc rusi ! Orice minoritate, de oriunde, daca vrea sa traiasca si sa munceasca in Rusia, trebuie sa vorbeasca limba rusa si sa respecte legile rusesti ! Daca prefera Charia, atunci ii sfatuim sa se duca in tarile lor, unde aceasta este legea lor. Rusia nu are nevoie de minoritati. Minoritatile au nevoie de Rusia iar noi nu le acordam privilegii speciale care sa raspunda cerintelor lor oricat de tare ar striga ei ca sunt "discriminati". Daca vrem sa supravietuim ca natiune trebuie sa invatam din suicidul pe care il practica USA, Anglia, Franta, Olanda. Obiceiurile si traditiile ruse nu sunt compatibile cu lipsa de cultura si cu primitivismul obiceiurilor celor mai multe dintre aceste minoritati. Cand acest onorabil corp legislativ discuta noi legi, trebuie sa nu ignore interesul national, sa nu uite ca minoritatile nu reprezinta pe rusi.
Utilizator sters
Romania are nevoie de o apropiere fata de moscova
UE se va destrama iar daca nu suntem pregatiti sa ne apropiem de moscova,vom fi ai nimanui.
adevar
rank 1
Iata o atitudine corecta,logica vis a vis de raporturile dintre
minoritati si legile unui stat !
televiziunea RTV bate campii!
Basescu are dreptate in speta refugiatilor: Traian Băsescu impotriva cotelor obligatorii de imigranți musulmani: "Este procesul de islamizare a Europei, pentru mine Europa este creștină. Este un colaps al zonei Shengen"!
Rog regia sa nu ma cenzureze!
http://www.napocanews.ro/2015/09/vezi-pozitia-lui-vladimir-putin-fata-de-invazia-musulmana.html
niculaeda
rank 5
@sorincardy 23.15
- asta-i solutzia interna ! da' cand rushii sunt o minoritate in alta tzara , intra cu tancurile sa le apere "drepturile" !:o(((

"Cote obligatorii de refugiati - Cehia contesta la Curtea Europeana de Justitie, Romania nici nu a analizat procedura"
sorincardy
rank 5
Terrorism and Islam: Peter Hammond ...
Iată cum functionează: (extrase)

Atata timp cat populatia musulmană rămane in jurul valorii de 2% sau mai putin, indiferent de tară, aceasta va fi percepută ca fiind o minoritate pasnică, si nu ca o amenintare de către alti cetăteni.
Intre 2% si 5%, conversia din celelalte minorităti etnice si din grupurile marginalizate incepe prin recrutarea de detinuti in inchisori si de tineret din zona marginalizată a bandelor de stradă.
Cand ajung 5%, musulmanii au deja o influentă excesivă in raport cu procentul lor in populatie. Ei vor incepe să facă presiuni pentru introducerea de produse alimentare "Halal".
Cand numărul musulmanilor se apropie de 10% din populatie, se amplifică nerespectarea legilor mergand pană la provocări deschise.
Cand ajung la 20% din populatie, tările receptoare se confruntă cu focare de violentă declansate chiar pentru probleme minore, formarea militiilor jihadiste, crime, incendierea de biserici crestine si de sinagogi evreiesti,
La 40%, natiunile gazdă vor experimenta masacre sporadice, atacuri teroriste repetate si de gherilă militare, incendieri de biserici crestine si de sinagogi evreiesti fără răgaz.
De la 60%, natiunile vor asista la persecutia neingrădită a cetătenilor non-musulmani (necredinciosi) apartinand tuturor religiilor (inclusiv musulmani care nu se conformează ideologiei fundamentaliste), purificarea etnică, utilizarea legii sharia ca o armă de represiune si aplicarea "Jizya" (taxă asupra necredinciosilor).
Dincolo de 80%, intimidarea este permanentă, opresiunea si jihadul violente si agresive, epurarea etnică este etatizată mergand pană la genocid. Fundamentalistii persecută sau
elimină toti necredinciosii (non-convertitii) căci tările pe care le ocupă trebuie să devină 100% musulmane.

Totul aici:
http://www.informatia.net/modus-operandi-raspandirea-islamului/
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor