Inca o tabara de refugiati in Romania: Cati imigranti poate gazdui

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 22:23

   

Inca o tabara de refugiati in Romania: Cati imigranti poate gazdui
Inca o tabara pentru refugiati a fost amenajata, luni, la Moravita, in judetul Timis, dupa ce cu o zi in urma o tabara similara a fost instalata in localitatea Lunga.

La Moravita, pe un teren de opt hectare, pus la dispozitie de catre primarie, au fost montate aproximativ 80 de corturi de la Armata si de la Crucea Rosie, in care vor putea fi adapostite aproximativ 500 de persoane.

Tabara este amplasata la iesirea din localitate, pe un izlaz, la doar doi kilometri de punctul de trecere al frontierei cu Serbia si la 200 de metri de drumul care leaga Timisoara de Moravita.

Pregatirile din taberele pentru refugiati in Romania, in imagini (Foto & Video)

Aceasta tabara va avea un centru de comanda, dar si corturi care vor deservi ca sala de mese si depozit pentru alimente.In localitatea Moravita se afla cel mai mare punct de trecere a frontierei spre Serbia, prima localitate sabeasca dupa vama fiind Varset.

Inca o tabara pentru refugiati in Romania, la granita cu Serbia - cum explica Oprea

Intre timp, in tabara deschisa duminica in localitatea Lunga, care apartine de comuna Comlosu Mare si unde se afla un punct de trecere al frontierei spre Serbia, au fost trase retelele de utilitati.

Potrivit unor surse locale, la Lunga se lucreaza la ridicarea altor aproximativ o suta de corturi pe langa cele 50 instalate cu o zi in urma. Aici vor putea fi adapostiti circa 500 de migranti care ar putea trece frontiera cu Serbia inspre Romania.

De asemenea, cateva corturi vor fi transformate in sala de mese, respectiv spalator. La Lunga, au fost duse un generator de curent, toalete ecologice, precum si un rezervor cu apa.

In noiembrie 2014, in Lunga a fost deschis un punct de trecere a frontierei spre Serbia, localitatea Nakovo fiind prima dupa vama, in tara vecina.

Tabara pentru refugiati in Romania, la granita cu Serbia

Amenajarea acestor tabere pentru refugiati in judetul Timis face parte dintr-un exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns a autoritatilor romane in fata fluxului de refugiati inregistrat in statele din vecinatatea Romaniei, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Intreaga operatiune este coordonata de un secretar de stat din MAI.

Ministerul Afacerilor Interne anunta, in urma cu o zi, ca o tabara temporara pentru refugiati a fost amplasata in apropierea localitatii Lunga, iar alta urmeaza sa fie amplasata in zona Stamora Moravita, in judetul Timis.

"Chiar daca Romania nu se confrunta cu o presiune migrationista, aceste actiuni sunt necesare pentru testarea capacitatilor noastre de reactie la dinamica din regiune", declara Oprea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4568 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Karenina
rank 5
Noapte bună, România!
"Europa s-a baricadat, Ungaria a mobilizat rezerviștii și a scos blindatele la granițe, ceea ce nu se poate intampla pe timp de pace. Traficul pe autostrăzile spre Austria e blocat, se verifică minuțios fiecare vehicul, inclusiv camioanele, cozile se intind pe zeci de kilometri și se așteaptă cate 7-8 ore să se treacă frontiera. Intre Slovenia și Austria s-au redeschis punctele de trecere, nu poți pătrunde dintr-o țară in alta fără să ți se verifice documentele. Europa, așa cum o știm noi, a incetat să mai existe. Rămane totuși o intrebare: De ce?
De ce Angela Merkel iși distruge propria țară invitand milioane de migranți să cotropească Germania, distrugand practic fiecare țară ce stă in calea hoardelor de năvălitori? Explicația cu imbătranirea populației Germaniei nu stă in picioare, aportul la forța de muncă ce l-ar putea aduce acești invadatori, nici atat. Un roman, dacă decide să-și caute norocul in Germania sau Austria poate spera cel mult la o muncă necalificată de șantierist sau ingrijitor de bătrani, acceptand contracte păguboase oferite de negustorii de sclavi din Romania, care obișnuiesc să le ia pană la jumătate din salariul pe care-l produc cu trudă in afară, drept comision. Iar romanii sunt creștini, nu se detonează in trenuri, nu pun bombe, nu au pretenția ca gazdele să-și schimbe total obiceiurile la sosirea lor. Doamnei Merkel nu-i plac muncitorii romani. Aștepta in schimb, cateva milioane de IT-iști, ingineri, doctori din lumea arabă, cel puțin, așa susține domnia sa.
Cand a constatat că a fost invadată de analfabeți violenți și murdari care, nici bine ajunși pe noul tăram al făgăduinței, au inceput să vandalizeze, să-i țipe pe străzi Allahu Akhbar, să facă greva foamei că doresc să primească fără să facă nimic, nu mai puțin de 2000 de euro pe lună, ei care pretind că vin dintr-o țară devastată de război unde cu puțin noroc și multă muncă ar fi caștigat poate, 300 de euro, Angela Merkel și-a inchis granițele. Să fi făcut un politician cu experiența dansei o greșeală catastrofală, incat să nu fi putut presupune dezastrul pe care-l provoacă invitand practic o invazie? Greu de crezut… Oricum am pune lucrurile cap la cap, ne dă cu minus, și nu poți să nu te gandești la așa zisele teorii ale conspirației care spun că există un plan bine determinat de distrugere a Europei."
http://politicstand.com/noapte-buna-romania/
Kronberg
rank 5
Merkel kaputt! E terminata!
O vor uri germanii si-o vor uri si invadatorii fiindca nu le da ce-au asteptat. A stricat ordinea, linistea, economia, Europei.
PS. Foarte bun articolul Angelei Tocila.
paypal
rank 5
CONSPIRAȚIA din spatele crizei refugiaților.
Ce ne ASCUND PĂPUSARII LUMII?

http://www.comisarul.ro/politic/conspiratia-din-spatele-crizei-refugiatilor-ce-ne-_567594.html
Sabaton
rank 2
De ce a facut doamna Merkel parastasul Europei?
Doamna cancelar nu a uitat vremurile cand proclama cu tarie societatea comunista,a fost un exemplar secretar de partid in RDG.In aceeasi perioada,in rdg,domnul Putin era un pic spion kgb.Politicii in plac coincidentele.Traiasca prietenia ruso-germana,Europa kaput!"Ce mai conteaza mortul?Inmormantarea sa fie frumoasa!"
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor