Oprea cere pedepse mai mari pentru traficantii de migranti

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 12:45
2122 citiri
Oprea cere pedepse mai mari pentru traficantii de migranti
Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul roman de Interne isi doreste inasprirea pedepselor acordate celor care fac trafic de imigranti. Astfel, din dispozitia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, MAI a initiat un proiect de lege care vizeaza inasprirea sanctiunilor aplicate pentru traficantii ilegali de imigranti, intarind astfel cadrul legal aflat la dispozitia institutiilor de aplicare a legii din Romania.

Initiativa este un demers de descurajare a celor care racoleaza, calauzesc si transporta persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Inca o tabara pentru refugiati in Romania, la granita cu Serbia - cum explica Oprea

Potrivit proiectului, traficul de imigranti savarsit in scopul obtinerii unui folos patrimonial sau cand se desfasoara prin mijloace care pun in pericol viata, integritatea sau sanatatea imigrantului ori cand acesta este supus la tratamente inumane, se va sanctiona cu o pedeapsa care poate ajunge pana la 12 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.

Totodata, prin modificarea propusa la articolul 263 din Codul Penal, minimul pedepsei pentru infractiunea de trafic de imigranti creste de la 3 la 5 ani.

Proiectul prevede confiscarea speciala a bunurilor care au fost folosite in orice mod pentru savarsirea acestor infractiuni sau a banilor rezultati din traficul de imigranti.

Pregatirile din taberele pentru refugiati in Romania, in imagini (Foto & Video)

Majorarea limitelor de pedeapsa constituie o actiune eficienta in scopul prevenirii si combaterii traficului ilegal de imigranti pe calea terestra aeriana si maritima si se subordoneaza in mod firesc masurilor adoptate la nivel international, se mai arata in comunicat.

A.I.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#proiect lege pedepse dure traficanti, #proiect lege traficanti imigranti , #Romania
Comentarii