Patriarhul Daniel cere realism in criza imigrantilor: Ospitalitatea crestina, in functie de potentialul economic

Marti, 09 Februarie 2016, ora 21:14
3971 citiri
Patriarhul Daniel cere realism in criza imigrantilor: Ospitalitatea crestina, in functie de potentialul economic
Foto: Patriarhia Romana

Patriarhul Daniel a primit-o, marti, in vizita de prezentare, pe ambasadoarea Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, ocazie cu care a apreciat, referindu-se la problema migrantilor, ca "atitudinea ospitaliera bazata pe valorile dragostei si filantropiei crestine trebuie insotita de o abordare realista in functie de potentialul economic al fiecarei tari".

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Romane, patriarhul Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Olandei si i-a urat succes in misiunea sa diplomatica in Romania.

"In timpul intrevederii, a fost abordata tema crizei migrantilor din Europa, care, in opinia doamnei ambasador a Olandei, necesita solutii rapide prin implicarea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a apreciat ca in problema migrantilor atitudinea ospitaliera bazata pe valorile dragostei si filantropiei crestine trebuie insotita de o abordare realista in functie de potentialul economic al fiecarei tari, pentru a evita manifestarile xenofobe fata de cei aflati in dificultate din cauza conflictelor armate si a persecutiilor din tarile de origine", se arata in comunicatul Patriarhiei.

Austria cere ca UE sa finanteze costurile cu refugiatii: Cat se cheltuieste cu fiecare dintre ei

In cadrul intalnirii, patriarhul BOR a pledat pentru o mai mare solidaritate, precum si o mai buna cooperare si coresponsabilitate intre popoarele din vestul si estul continentului european in rezolvarea acestei crize umanitare.

"Preafericirea Sa a mentionat ca una dintre prioritatile pastoral-misionare actuale ale Patriarhiei Romane o reprezinta asigurarea asistentei religioase si identitare a romanilor stabiliti in strainatate, unde in ultimul deceniu au fost infiintate noi eparhii ortodoxe romane. Patriarhul Romaniei a apreciat sprijinul de care se bucura comunitatile de romani ortodocsi din partea Bisericilor Catolica si Protestanta din Europa occidentala, prin oferirea a peste 300 de locasuri de cult pentru slujbele religioase.

In contextul stabilirii unui numar semnificativ de romani in strainatate, a mentionat Preafericirea Sa, in tara au aparut fenomene sociale noi, precum diminuarea fortei de munca si cresterea alarmanta a abandonului scolar, mai ales printre copiii lasati in grija rudelor", precizeaza sursa citata.

Comisia Europeana considera ca a alocat fonduri suficiente pentru gestionarea crizei refugiatilor

Patriarhia Romana mentioneaza ca pentru prevenirea si combaterea abandonului scolar a derulat in ultimii ani un program la nivel national, intitulat "Alege scoala!", finantat din fonduri europene, in care au fost inclusi peste 35.000 de elevi aflati in risc de abandon scolar.

"Doamna ambasador a multumit pentru onoarea de a fi primita in vizita de prezentare si a subliniat ca una dintre prioritatile misiunii sale diplomatice in Romania este de intensificare a cooperarii dintre cele doua tari, inclusiv prin legaturi culturale", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Patriarhul Daniel refugiati Romania, #Patriarh Daniel ambasador Olanda refugiati , #Romania