Refugiati deghizati in rromi: Cat costa sa ajungi in Germania imbracat in haine tiganesti

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 12:35
9316 citiri
Refugiati deghizati in rromi: Cat costa sa ajungi in Germania imbracat in haine tiganesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizatii ale rromilor din Transilvania atrag atentia ca unii etnici din comunitatea lor profita de situatia refugiatilor din Ungaria si le cer bani pentru a-i ajuta sa ajunga in Germania si Austria.

Traficantii ii imbraca pe imigranti in haine traditionale rrome pentru a deruta politia ungara, a declarat presedintele Asociatiei Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu, pentru Mediafax.

Pascu a semnalat public aceasta problema, argumentand ca nu vrea ca Romania sa fie iarasi "catalogata in mod negativ din partea forurilor europene in ceea ce priveste integrarea rromilor".

Criza imigrantilor: Primar din Franta, filmat in timp ce le spunea refugiatilor ca nu sunt bineveniti in oras (Video)

"Mai multe organizatii ale romilor din Transilvania atrag atentia autoritatilor maghiare si romane asupra unor fapte care se petrec in cazul refugiatilor aflati pe teritoriul Ungariei. Unele persoane refugiate arabe sunt ajutate sa ajunga in Austria si Germania de catre rromi din Romania, in schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta Politia ungara acestea sunt imbracate in haine traditionale tiganesti.

Semnalam public situatia autoritatile ungare si romane pentru a lua masuri adecvate in aceste cazuri pe care le consideram infractiuni, deoarece nu dorim ca Romania sa fie, din nou, catalogata in mod negativ din partea forurilor europene in ceea ce priveste integrarea romilor", explicat liderul rrom.

Acesta a precizat ca mai multi rromi din tara noastra, chiar din judetul Cluj, merg cu masinile in Ungaria si racoleaza refugiati din Budapesta. Ii imbraca in straie traditionale rrome si ii duc cu autoturismele pana la Viena sau la Passau, in Germania.

"Sunt masini cu numere de Romania, iar pasagerii par toti rromi, iar politistii unguri sau austrieci ii lasa sa treaca fara probleme. Rromii care profita de pe urma refugiatilor incaseaza cam 1.500 de euro de la o persoana refugiata. Pentru copii nu se percepe niciun ban. Printre cetatenii romani care sunt arestati in prezent in Ungaria pentru trafic de fiinte umane sunt si unii de etnie rroma", a avertizat Aurel Pascu.

Vin refugiatii in Romania? Ce fac primarii din localitatile de la granita

Presedintele asociatiei este de parere ca liderii comunitatii rrome trebuie sa semnaleze si aspectele negative din cadrul etniei, astfel incat acestea sa poata fi stopate.

"Numai asa comunitatea rromilor din Romania poate face pasi repezi spre o integrare sociala in societate", a spus Pascu, adaugand ca vorbeste si in numele altor organizatii rrome precum Gipsy Media, Asociatia Romilor din Transilvania, Centrul Crestin al Romilor din Transilvania, Organizatia Etnica a Romilor din Romania si Uniunea Romilor din Transilvania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rromi imigranti, #rromi refugiati Germania, #refugiati haine tiganesti , #Romania