Refugiatii relocati in Romania vor primi acte de identitate si CNP (Video)

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 20:06

   

Refugiatii relocati in Romania vor primi acte de identitate si CNP (Video)
Coalitia nationala pentru integrarea refugiatilor a stabilit, luni, masurile concrete legate de refugiatii relocati in Romania conform planului Comisiei Europene. Printre acestea se numara simplificarea procedurii de acordare a actelor de identitate si CNP.

Coalitia este formata din ministri, factori de decizie din institutiile statului si ai societatii civile. In cursul unei intalniri cu premierul Victor Ponta au fost analizate o serie de aspecte concrete, legate de integrarea celor cateva mii de refugiati care vor ajunge in Romania, pe masura ce se va pune in aplicare strategia Uniunii Europene de relocare a sutelor de mii de refugiati sositi in ultimele luni in sudul Europei, se arata intr-un comunicat al Guvernului roman.

Intre problemele care vor trebui sa isi gaseasca o rezolvare legislativa rapida se afla simplificarea procedurii de acordare a unor documente de identitate, inclusiv un Cod Numeric Personal, ca prim pas pe care refugiatii trebuie sa-l parcurga pentru a putea fi integrati ulterior.

De asemenea, vor trebui aplicate modificari ale legislatiei si create mecanisme care sa permita accesul refugiatilor la invatarea limbii romane, la accesul gratuit al copiilor, dar si al unora dintre adulti, la educatie, pentru asigurarea unei asistente medicale de baza prin eliberarea unui card special de sanatate, accesul pe piata muncii, dar si la diverse forme de formare profesionala, accesul la servicii bancare, se arata in textul citat.

Criza refugiatilor: Junker ne cere sa renuntam la "politica permisului de trecere"

Pana pe 10 noiembrie, la nivelul unitatilor administratiei locale, se va finaliza inventarul tuturor spatiile de cazare care ar putea fi destinate primirii refugiatilor.

De asemenea, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice va organiza in saptamanile urmatoare cateva centre teritoriale in care se vor desfasura activitatile specifice de invatare a limbii romane, dupa metode asemanatoare "anului pregatitor" pe care il parcurg studentii straini inscrisi in invatamantul universitar.

Urmatoarea reuniune a Coalitiei nationale pentru integrarea refugiatilor va avea loc pe 16 noiembrie. Pana atunci se vor desfasura activitati pregatitoare pe cinci grupuri de lucru: solutii de armonizare legislativa, integrarea sociala, integrarea culturala, integrarea locala, necesarul de logistica primara.A.I.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de4814 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Refugiatii relocati in Romania vor primi acte de identitate si CNP
(Video)"
- casa , masa , salariu degeaba shi cate trei neveste de caciula ! :o)))
MosGerila
rank 5
Alte Ponate ale lui dr Viorel. El inventeaza acte si CNP pentru
cei care cel azil :)))

Mai profesionistule, exista o Conventie de la Geneva care reglementeaza actele de identitate pe care un azilant le primeste. Si toate conditiile in care un refugiat recunoscut trebuie ajutat si protejat.

Ponta isi face de lucru... vine si el ca 'surda la hora' :))))
CONTESTATARUL
rank 1
Exista o Conventie si pentru
... dogi danezi ?
In plus si numai cu un ochi, ala drept ...
Cine le poate sti, poate vor fi si ei, dogii danezi, refugiati ...
ucenic
rank 2
Tonta si parlamentarii corupti, spanzurati!
Condamnati pentru inalta tradare si spanzurati!
Mai bine mai degraba, ca mai tarziu s-ar putea sa fie si altii spanzurati pentru ca i-au lasat pe tradatori sa comploteze genocidul Neamului Romanesc!

Astia fac precum Partidul Comunist: Comitetul Central da ordine Comitetului Judetean:
"Coalitia nationala pentru integrarea refugiatilor a stabilit, luni, masurile concrete legate de refugiatii relocati in Romania conform planului Comisiei Europene."
Daca vreti sa mai existati: Adevaratii Romani din conducerea Armatei sa-i aresteze pe tradatorii de tara! Proclamati iesirea Tarii din "ue"! Proclamati DOR, Dictatura Ortodoxa Romana!

Ar insemna ca Romania sa fie un stat precum Israel sau Vatican.

Dat fiind ca peste 95% din Romani se declara crestini, cei carora s-ar putea sa nu le convina, nu-s decat o foarte mica minoritate si-s - oricum - liberi sa plece (de exemplu, ar putea insoti migrantii in tarile de origine, sa faca ei dreptate, la ei acasa)!

Sa traiti bine!
Turnul de observatie
rank 5
Din greseala in greseala, pana la victoria finala!
Asadar nu vom scapa de invazia islamica, fie ea si sub forma unor refugiati sa migranti. Sper sa fiu bine inteles - sunt constient ca avem si noi responsabilitati privind ajutorarea populatiilor refugiate din fata unui razboi nemilos. Asadar, sunt pentru ajutorarea acestor populatii, sa le creem conditii de cazare, hrana si asistenta sanitara. Sunt pentru ajutorare, dar nu pentru integrare. Romania nu are posibilitati reale pentru integrare nici pentru cei 1600 conveniti initial, iar pentru 6000 si chiar mai mult. Sa nu uitam ca, in situatia integrarii, va trebui sa le asiguram locuri de munca. De unde vom lua acele locuri de munca? Noi avem peste trei milioane de romani plecati in lume datorita lipsei locurilor de munca din Romania. Ce vom face, vom forta plecarea altor romani pentru ca locurile de munca ale acestora sa fie cedate refugiatilor? Cum vom justifica faptul ca multi cetateni romani traiesc in conditii de mizerie, iar guvernul aloca sume cu mult mai mari unor cetateni, pentru care am toata compasiunea si suntem dispusi la unele sacrificii pentru a oferi un ajutor acestora, dar nu ii putem integra. Cetatenii refugiati vor trebui sa stie ca vor trebui sa se intoarca in tarile lor atunci cand situatia va reveni la normal. Trebui sa li se elibereze niste documente de evidenta provizorie care sa contina si un CNP, dar nu unul inscris in baza de date a cetatenilor romani ci intr-o baza de date separata. Valabilitatea documentelor va trebui prelungita anual. Asadar, ajutorare dar nu integrare!
CONTESTATARUL
rank 1
Tradare nationala
si calcarea cincia si slugarnica a Constitutiei Romaniei : pe teritoriul Romaniei nu pot fi stramutate persoane straine.
Ce insemana integrarea ?
Ce vom face daca unii se incaiera in alte tari si vin navala peste noi ?
Rusine !
cainele cu covrigi in coada
rank 5
din pacate citeste aici...
"ARTICOLUL 34
Naturalizarea

Statele contractante vor facilita, pe cit posibil, asimilarea si naturalizarea refugiatilor. Ele se vor stradui, in special, sa accelereze procedura de naturalizare si de reducere, pe cit posibil, a taxelor si costurilor acestei proceduri. "

Conventia de la Geneva
ucenic
rank 2
Si daca...
... in vest, unele noi guverne vor incepe sa-i spanzure pe membrii Comisiei Europene... la noi... cei care-ar fi trebuit sa nu doarma... vor fi calai... sau victime?

Sa traiti bine!
civis
rank 4
Nu inteleg ... asa ca intreb si eu, nu dau cu piatra
... ce e aia "armonizare legislativa"? Pai "refugiatii" o sa-si creeze si la noi din prima "No go Zones" guvernate de Sharia, adica jurisdictii paralele cu a statului gazda ? Si mai am neintelegeri. Ce fel de acte de identitate li se vor da daca vor coontine CNP ? CI cumva ? Pai atunci vor vota probabil, ca in baza CI si CNP votam, nu-i asa ? In toate tarile in care exista azilanti musulmani deveniti deja cetateni ai statelor gazda, acestia voteaza in corpore cu partidele neo-marxiste, socialiste, ca astia sunt cu distributia la aia care nu produc.(Oare are cineva de la noi interesul ca ei sa voteze, ca se apropie alegerile ?) Asta pana isi pun ei de un partid islamic (ca recent, in Franta) care sa intre in Parlament si sunt suficient de multi ca sa ia puterea. Inca ceva : am inteles ca pe langa numeroase facilitati, incluzand scoli in limba lor, ca sa nu si-o piarda, moschei sa-si poata practica religia, casa, masa, sanatate (cu card), educatia gratis, formare profesionala, acces pe piata muncii, toate drepturile, ma rog, vor beneficia lunar de o suma mai mare decat o pensie medie in RO. Banii aia sunt de la sau si de la UE ? Ca-si vor aduce si rudele si au patru neveste, puradei, etc... Si se vor da pe toata durata de viata a azilantului (ca presupun ca nu vor mai pleca)? Oricum, tot in tot, este evident ca vor beneficia de conditii incomparabil mai bune decat cetateanul roman de rand, nevoit sa emigreze si el de saracie. Si la orice neregula nimeni nu va putea zice nimic, ca (dupa cum fac in tarile cu traditie in primirea de islamisti) vor zice ca sunt discriminati, cum fac si alti conationali de-ai nostri.De ce nu-si vede mai intai RO de saracia, de somerii si nenoricitii ei ? Ca in tratatul de aderare la UE nu se prevedea chestia asta cu "refugees".
CONTESTATARUL
rank 1
Inca ceva ...
Ce se va intampla la primele crime si violuri, sport deja practicat de muslimi in Occidentul care i-a primit, calcand in picioare vointa si sentimentul national al cetatenilor lor ?
cainele cu covrigi in coada
rank 5
hai ma... (cu ironia de rigoare)
unde ai vazut tu crime si violuri??? nu exista asa ceva... vin doar femei si copii ... si numai din Siria... cel putin asta se vede la tv din pacate.

Adevarul e extrem de urat...
Turnul de observatie
rank 5
Allah akbar, iar Profetul sau este Mahomed!
Monser Caine, spre stiinta dv. islamistii inca nu au ajuns la noi si nici nu ard de nerabdare sa ajunga. Cat priveste violurile, este destul de dificil sa fie comis, dar prin alte tari unde au venit in masa, islamistii si-au dat deja in petec. De pilda, in Germania-Bavaria, deja s-au comis patru violuri inca de acum o saptamana. Spre amuzamentul dv, va pot informa despre o nostimada - atat de mult au dorit musulmanii sa ajunga in Germania incat, dupa ajungere si internarea intr-un lagar de primire, 20 de indivizi au evadat si acum politia ii cauta cu disperare. Partea buna a situatiei, in ciuda gafelor autoritatilor romane, o constituie ca avem toate sansele sa ii privim pe islamisti doar la TV. Acestia s-au invatat cu traiul bun din tarile lor si acum blestema pe nenorocitii care le-a tulburat stilul de viata. Nimeni nu este interesat sa guste din deliciile saraciei din Romania. Ma amuza doar niste caraghiosi care se dau de ceasul *** pentru a arata intregii lumi, ce conditii de viata minunate creaza ei pentru refugiati. Mai bine s-ar ocupa, cu acelasi zel, de saracii Romaniei.
CONTESTATARUL
rank 1
Am vazut ! Am vazut ...
Caini ... violand catele prin Bucuresti.
Pana i-a exterminat Oprescu.

Eu propun sa il indreptam pe Oprescu.
Sa ii dam drumul in Germania si daca extermina toti cainii islamisti, dupa reteta cu cainii-caini din Bucuresti.
Daca reuseste (cu conditia sa i se dea unelte, justitie cu doua viteze si detasamente bine inarmate) sa ii lasam averea.
Cu ironia de rigoare.
Vezi, stiu sa imi feresc partile moi de muscaturi de caini ...
PS Pentru a ma apara de cainii-caini, daca a mai rmas vreunul, afara de cainele cu covrigi pe coada, am un spray NATO, desigur, ca doar nu o sa iau de la dusmanul prietenului nostru strategic.

Daca stii sa il tintesti drept in bot, nu mai da ochii cu tine, cat o fi de ...caine.

Lasa si covrigii, ca la fuga coada i se pliaza intre picioare si covrigii cad.
cainele cu covrigi in coada
rank 5
din conventia de la Geneva:
"ARTICOLUL 28
Documente de calatorie

1. Statele contractante vor elibera refugiatilor care isi au resedinta obisnuita pe teritoriul lor documente de calatorie care sa le permita sa calatoreasca in afara acestui teritoriu, afara de cazul ca ratiuni imperioase privind securitatea nationala sau ordinea publica nu se opun la aceasta; dispozitiile anexei la prezenta conventie se vor aplica acestor documente.

Statele contractante vor putea elibera un astfel de document de voiaj oricarui alt refugiat care se gaseste pe teritoriul lor; ele vor acorda o atentie speciala cazurilor refugiatilor care se gasesc pe teritoriul lor si care nu sint in masura de a obtine un document de calatorie din tara unde isi au resedinta obisnuita.

2. Documentele de calatorie eliberate potrivit acordurilor internationale anterioare de catre partile la aceste acorduri vor fi recunoscute de catre statele contractante si considerate ca si cum ele ar fi fost eliberate refugiatilor in virtutea prezentului articol. "

Asadar se pot elibera acte doar celor care nu poseda nici un fel de act de identitate. Se pot acorda documente de calatorie dar sa le dai la toti CI cu CNP... nu mi se pare deloc ok
CONTESTATARUL
rank 1
Cand s-a clocit Conventia de la Geneva ...
... nu se "formatasera" (inca) taietorii de capete si alte mizerii (politice) cu bataie lunga.
Prostia inseamna (la executanti) inadecvarea la situatia reala.
Ticalosia exista in sine, pur si simplu, la comaditarii miscarii "refugiatilor".
CONTESTATARUL
rank 1
Avem circa 15 000 de homless oficial
Probabil, cel putin dublu in realitate.
nimeni nu se gandeste sa imite comportamentul domnitorilor romani, cu Sloboziile.

Adica sa adune in cateva sate sistematic proiectate, initial cu containere si parcele de pamant, plus unelete, plus infrastructura administrativa (Polie, Supraveghetori, Preoti, Biserica, Punct Medical, etc.)

In fond sunt oameni si cetateni romani.

Daca ii vor fi rezolvat pe acestia, putem sa facem pe umanistii reali, sinceri.
Si, numai dupa o selectie severa si numai crestini, nu muslimi.
Cat de cumsecade ar fi chiar o majoritate de 90 de procente, celelalte zece procente ii "spurca" intru terorism pe restul.
In timp, numai pe tineri, ca in Occident.

Adica, 90 de procente vor fi solul de germinatie al califatului, indiferent ce vrem noi, ce spun ei acum, etc.
Se pare ca am fugit de diavol si am intrat in Iad ...
Ambigua
rank 5
Corecta observatie!
Culmea e ca tocmai asta a propus liderul sirienilor din Romania pentru conationalii lui, refugiati. Sa le dea statul roman satele parasite sau cu putini locuitori, cu pamanturile si casele aferente. Nu ne rabda pe noi inima sa le dam la nenorocitii nostri si le dam la alte neamuri, sa ne ocupe pamanturile incetul cu incetul. Insa de la politicienii nostri ne putem astepta la orice. Sa nu uitam ca de pe urma refugiatilor se pot face bani frumosi de amatorii de ciubucuri sau de ciupeli din bani europeni. Deja unor romanasi de-ai nostri, cu functii de respundere in bransa, le sticlesc ochii. Ca refugiatii nu sunt tocmai nevoiasi, au buzunarele doldora, iar daca mai stiu si unde "sa dea", s-au aranjat pe viata, cu toate neamurile lor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor