Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sase imigranti sirieni, descoperiti ascunsi intr-un microbuz, la Calafat

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 19:38
2419 citiri
Sase imigranti sirieni, descoperiti ascunsi intr-un microbuz, la Calafat
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Sase imigranti sirieni au fost descoperiti, miercuri, la Calafat, ascunsi intr-un spatiu special amenajat in interiorul unui microbuz, incercand sa intre ilegal in Romania.

Acestia au fost descoperiti de catre politistii de frontiera si predati autoritatilor bulgare, conform protocolului existent intre cele doua tari, scrie Gazeta de Sud.

Politistii de frontiera au precizat ca, in jurul orei 7:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara un cetatean bulgar, Todorov K., la volanul unui microbuz marca Iveco, fara incarcatura.

Cu ocazia controlului de frontiera, echipa formata din politisti romani si bulgari a descoperit, in partea din spate a autovehiculului, un perete dublu cu adancimea de 60 de centimetri.

In acel compartiment special amenajat au fost descoperiti sase barbati. In urma cercetarilor a rezultat ca era vorba despre cetateni sirieni cu varste cuprinse intre 17 si 31 de ani, care nu aveau asupra lor documente de calatorie.

Cetateanul bulgar, microbuzul si cei sase sirieni au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, care va continua cercetarile si va lua masurile ce se impun in astfel de cazuri.

Incedentul vine dupa ce patru cetateni de origine siriana au fost gasiti, in noaptea de duminica spre luni, in gara din comuna Paulis, aflata in judetul Arad, acestia cerand azil in Romania.

Patru refugiati sirieni, gasiti intr-o gara din Arad - au cerut azil in Romania

De asemenea, in luna septembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PT Turnu au prins noua imigranti care incercau sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen.

Migranti depistati la Arad in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#imigranti Calafat, #imigranti sirieni Calafat, #imigranti sirieni ascunsi microbuz , #Romania
Comentarii
Poza Huzum
Huzum
rank 2
Trebuia sa-i angajeze imediat in sistemul de stat / bugetar