Zi decisiva la Bruxelles - Ce solutie va fi votata in criza imigrantilor? Romania, reprezentata de Oprea

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 08:06
2422 citiri
Zi decisiva la Bruxelles - Ce solutie va fi votata in criza imigrantilor? Romania, reprezentata de Oprea

Reprezentantii Ministerelor de Interne tarilor din Uniunea Europeana se vor reuni luni in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI). Romania va fi reprezentata la intalnire de Gabriel Oprea.

"In contextul in care Romania este o tara sigura, care isi face datoria cu mult profesionalism, merg maine la acest JAI. Am un mandat foarte clar dat din partea presedintelui Iohannis si a premieruluiVictor Ponta, pe care il voi spune acolo cu modestie, dar si cu demnitate.

Romania isi respecta angajamentele initiale de a primi 1.875 de imigranti, atat este capacitatea in momentul de fata a statului roman. Bineinteles, vom vota impotriva cotelor obligatorii. Romania a demonstrat si va demonstra ca este un stat care isi exprima solidaritatea in cadrul UE", a declarat Gabriel Oprea duminica.

Iohannis, sefului Comisiei Europene: Romania e solidara cu UE, dar fara cote obligatorii

In cadrul JAI va fi discutata propunerea Comisiei Europene de a institui cote obligatorii de preluare a refugiatilor de catre statele membre UE.

Romaniei i-au fost repartizate 6.351 de persoane, iar, joi, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat ca nu este de acord cu respectivele cote impuse de UE.

Acesta a precizat ca Gabrile Oprea a fost mandat sa prezinte in cadrul JAI pozitia Romaniei, si anume faptul ca nu va accepta mai multi imigranti decat s-a oferit sa primeasca, adica 1.785.

Criza imigrantilor: Seful Comisiei Europene, discutie cu Klaus Iohannis inainte de Consiliul JAI

Duminica, Adiministratia Prezidentiala a transmis ca Iohannis, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonica in care presedintele Romaniei si-a exprimat solidaritatea in privinta crizei imigrantilor, precizand ca Romania participa la programe europene pentru sprijinul refugiatilor, cum este de exemplu programul Frontex.

A.G.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com