Madeleine Albright: Daca ii transformam pe refugiati in inamici, Statul Islamic va castiga

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 08:45
2807 citiri
Madeleine Albright: Daca ii transformam pe refugiati in inamici, Statul Islamic va castiga

Madeleine Albright, fostul secretar de Stat din Statele Unite, s-a declarat "dezamagita" de apelurile ca America sa-si inchida granitele in fata refugiatilor sirieni care fug din calea razboiului si a terorii.

"Aceste propuneri (ca SUA sa-si inchida granitele) sunt motivate de frica, nu au la baza niciun fapt real. Noi am fost intotdeauna un popor generos, lucrul acesta nu ar trebui sa se schimbe.

Aceasta problema este una personala pentru mine, pentru ca in urma cu 67 de ani eu si familia mea am ajuns din Cehoslovacia in SUA pentru a incepe o viata noua. Voi simti mereu recunostinta profunda pentru SUA, sentiment impartasit de alti refugiati care au venit pe meleaguri americane, inclusiv est-europeni, evrei, maghiari, vietnamezi, somalezi, cubanezi ori musulmani bosniaci", a declarat Albright, citata de Time.

Astazi, a continuat fostul oficial, poporul sirian se afla in situatia in care tara ii este distrusa de lideri despotici si teroristi.

"Sirienii nu vor sa-si paraseasca tara, insa nu au de ales. Si in timp ce obiectivul nostru ar trebui sa ramana sprijinirea eforturilor umanitare din regiune, gasirea unei solutii politice in Siria si infrangerea ISIL, SUA trebuie sa-si joace rolul sau, pentru a atenua criza refugiatilor sirieni. Altfel, ne vom pierde credibilitatea pe plan international.

Inamicii nostri au un plan. Ei doresc sa imparta lumea in musulmani si non-musulmani, intre aparatorii si atacatorii islamului. Daca ii transformam pe refugiati in inamici, Statul Islamic va castiga. Alegerea reala este intre cei care cred ca este in regula sa ucizi oameni nevinovati si cei care cred ca este gresit", a subliniat fostul secretar de Stat.

Peste jumatate dintre guvernatorii SUA nu vor sa primeasca refugiati sirieni, dupa atentatele din Paris

Peste jumatate din guvernatorii americani, 26 la numar, se opun primirii de refugiati sirieni in statele lor. Cu toata impotrivirea lor, ultimul cuvant in chestiunea imigratiei il are guvernul federal.

Printre statele care se impotrivesc primirii de refugiati se numara Alabama, Georgia, Texas, Arizona, Michigan, Illinois si Maine. Toate, cu exceptia unuia, au guvernator republican.

Citeste si:
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că...