Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Asaltul imigrantilor: Cu noaptea-n cap, o tara UE da puteri sporite armatei

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 08:28
3534 citiri
Asaltul imigrantilor: Cu noaptea-n cap, o tara UE da puteri sporite armatei
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Slovenia, depasita de situatie dupa sosirea a mii de migranti dinspre Croatia, a acordat miercuri dimineata noi competente armatei sale si a cerut un ajutor financiar suplimentar Uniunii Europene pentru a face fata acestui aflux.

In cursul unei sesiuni extraordinare care s-a tinut in zori, parlamentul sloven, cu un total de 90 de locuri, a adoptat cu 66 de voturi pentru si cinci contra o extindere a legii privind competentele armatei, care prevede ca soldatii ajuta politia pe cei 670 de kilometri de granita cu Croatia si delimitand spatiul Schengen, scrie AFP.

Prin aceasta lege, militarii sloveni sunt autorizati sa asiste politia in operatiunile de patrulare, sa gestioneze problema migrantilor, sa ii retina ori sa redirectioneze civilii in zona de frontiera.

Refugiatii, la coada sa treaca granita sarbo-croata, in drum spre Slovenia (Video)

Pana in prezent, armata slovena era autorizata doar sa ofere sprijin tehnic si logistic fortelor de politie.

Inca o tara din UE scoate Armata sa tina in frau invazia de imigranti

Guvernul de la Ljubljana, potrivit caruia aproape 19.500 de migranti au patruns de sambata pe teritoriul sau, a cerut sprijinul UE care din vara are probleme in a se mobiliza pentru a face fata afluxului de migranti.

Amenintata de valul de imigranti, Slovenia ia o decizie radicala

Dupa inchiderea de catre Ungaria a granitei sale cu Croatia si Serbia, migrantii tranziteaza aceasta mica tara cu doua milioane de locuitori, invecinata cu Croatia, Austria, Ungaria si Italia.

Dupa ce Ungaria s-a baricadat, primele autocare cu imigranti au sosit in alta tara UE

"Valul de migranti din ultimele trei zile a depasit toate capacitatile noastre", a avertizat marti guvernul sloven.

Executivul de la Ljubljana a cerut, de asemenea, un ajutor exceptional de la UE. "Vom solicita ajutorul Uniunii Europene pentru a echipa politia, unitati de politie din partea altor tari membre si asistenta financiara", a declarat mass-media premierul Miro Cerar in marja sesiunii parlamentare care a avut loc marti seara.

Comisarul european pentru migratie, grecul Dimitris Avramopoulos, este asteptat joi in Slovenia pentru a discuta despre aceste cereri, mai scrie AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#refugiati Slovenia armata , #Slovenia
Comentarii