Criza imigrantilor: De la miezul noptii, s-a inchis, practic, ruta balcanica

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 07:46
4655 citiri
Criza imigrantilor: De la miezul noptii, s-a inchis, practic, ruta balcanica

Slovenia a introdus, la miezul noptii de marti, noi restrictii la granite, in cadrul eforturilor de a inchide ruta balcanica, din Grecia pana in Europa Occidentala, astfel ca doar migrantii care vor sa ceara azil si cei care au evident nevoie de asistenta umanitara mai pot intra in tara.

Slovenia a fost folosita ca tara de tranzit pentru sute de mii de migranti care incercau sa ajunga in Germania sau Europa de Nord, aminteste News.ro.

Criza imigrantilor: Slovenia va introduce controlul la granita cu Ungaria

In replica, Serbia a avertizat ca va inchide granitele cu Macedonia si Bulgaria pentru cei care nu au documente valide. "Tinand cont ca noul regim este implementat de o tara membra a Uniunii Europene, Serbia nu isi poate permite sa devina un centru de colectare a refugiatilor", se arata intr-un comunicat, relateaza BBC.

Anterior, premierul Ungariei, Viktor Orban, a anuntat ca liderii europeni au decis inchiderea rutei migratorii din Balcani. Anul trecut, circa 880.000 de refugiati, din totalul de 1,3 milioane care au ajuns in Europa, au folosit aceasta ruta in drumul catre Germania sau tarile nordice.

Liderul de la Budapesta a precizat ca a respins planul de relocare a solicitantilor de azil in tarile europene, dupa ce liderii prezenti la summit au fost de acord cu relocarea directa a sirienilor din Turcia.

Turcia devine gardianul UE? Posibila solutie pentru criza imigrantilor ar costa miliarde

In schimb, Ankara va accepta toti migrantii economici si pe cei care nu respecta conditiile de azil europene, care au fost expulzati din UE.

Invazia imigrantilor: Ciolos ne spune ce ofera Turcia Europei si ce cere la schimb

Orban a sustinut ca propunerea Turciei, ca pentru fiecare sirian retrimis in Turcia din insulele grecesti, UE va accepta relocarea unui sirian direct de pe teritoriul turc, este una dificila.

Ungaria a blocat transferul direct de refugiati din Turcia in UE

Premierul Ungariei a amintit ca Ungaria nu accepta nicio versiune a planului de relocare a refugiatilor, iar impreuna cu Slovacia a denuntat sistemul cotelor la Curtea Europeana de Justitie.

Europa trebuie sa faca niste schimbari dureroase daca vrea sa intoarca situatia imigrantilor in favoarea ei

Intre timp, peste 2.000 de migranti, majoritatea din Siria, Irak si Afganistan, ajung zilnic in Grecia din Turcia.

Presedintele Consiliului European, apel catre refugiati: Nu veniti in Europa! Nu va riscati vietile si banii!

Aproximativ 14.000 de oameni sunt blocati la Idomeni, la granita Greciei cu Macedonia.

Criza imigrantilor ridica o noua Cortina de Fier in Europa

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...