Refugiatii, la coada sa treaca granita sarbo-croata, in drum spre Slovenia (Video)

Duminica, 18 Octombrie 2015, ora 21:36
2493 citiri
Refugiatii, la coada sa treaca granita sarbo-croata, in drum spre Slovenia (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Inaintarea migrantilor spre Slovenia, noua lor tara de tranzit pe ruta balcanica dupa inchiderea frontierei ungaro-croate, se realiza in ritm lent duminica, multi dintre ei asteptand la coada pentru a trece frontiera sarbo-croata.

In jur de 2.000 de migranti stateau la coada duminica de partea sarba a frontierei cu Croatia, de unde doreau sa ajunga in Slovenia, iar de acolo in Austria si, mai departe, in Germania ori Suedia, relateaza AFP.

"Totul se desfasoara cu incetinitorul de cand Ungaria si-a inchis frontiera" cu Croatia, vineri la miezul noptii, a declarat pentru AFP un politist din zona de frontiera Beraskovo (Serbia).

Ungaria se baricadeaza in fata refugiatilor: Dupa Serbia, isi inchide si frontiera cu Croatia

Duminica, Ljubljana a reafirmat ca nu va putea permite tranzitarea spre Austria decat a maximum 2.500 de migranti zilnic. De altfel, guvernul sloven a refuzat sa permita intrarea unui tren din Croatia cu 1.800 de migranti, dupa un aflux de 3.000 de persoane in ajun.

"Croatia ne-a cerut sa gestionam 5.000 de migranti pe zi, in timp ce Austria ne-a spus ca, din cauza presiunii la care este supusa, nu se poate ocupa de mai mult de 1.500 de zi", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne sloven, Bostjan Sefic, intr-o conferinta de presa la Ljubljana.

"Nu putem accepta un numar nelimitat de migranti daca stim ca nu-si pot continua calatoria. Consider ca Croatia, Serbia si Macedonia vor trebui si ele sa ia masuri", a indicat oficialul sloven, citat de Reuters.

La randul sau, Zagrebul a dat asigurari ca numarul de migranti ce vor fi transferati spre Slovenia va fi in acord cu capacitatea de primire a acestei tari.

Criza refugiatilor: Limbajul politicienilor, asemanator cu cel folosit inainte de Holocaust

Conform cifrelor oficiale, numarul migrantilor intrati in Croatia, aproape 900, de la miezul noptii pana duminica, ora locala 09.00, a scazut de trei ori fata de precedentele trei zile.

Potrivit presei, politia a incetinit ritmul intrarilor dinspre Serbia pentru a impiedica blocarea refugiatilor pe teritoriul croat.

Incepand de sambata, 1.000 de migranti au ajuns in Austria venind din Slovenia, fiind inregistrati la trecerea frontierei pe la Spielfeld, inainte de a-si continua calatoria spre Germania.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#refugiati coada granita, #refugiati coada Serbia, #refugiati coada Croatia , #Slovenia