Criza imigrantilor Prim-vicepresedintele CE: Amprentarea refugiatilor ar impiedica venirea militantilor islamisti

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 11:10
2541 citiri
Criza imigrantilor Prim-vicepresedintele CE: Amprentarea refugiatilor ar impiedica venirea militantilor islamisti
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Amprentarea si inregistrarea tuturor refugiatilor ce ajung in Europa i-ar tine departe pe militantii islamisti care ar putea ameninta continentul european, a declarat luni, la Geneva, prim-vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans.

Intr-o reuniune a comitetului executiv al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR), reprezentantul CE a declarat ca Uniunea Europeana ar putea gestiona mai bine afluxul de refugiati printr-o mai buna protectie a granitelor externe ale UE si prin garantarea faptului ca persoanele neeligibile pentru a beneficia de azil vor fi expulzate, informeaza Reuters.

Timmermans a fost intrebat cum s-ar putea preveni intrarea in Europa, printre refugiati, a militantilor islamisti ce pot ameninta Uniunea Europeana. "Pur si simplu prin amprentarea oamenilor la sosire. Daca este facuta cum trebuie, aceasta filtrare ii poate opri pe teroristi. Ceea ce nu imi place este ca unii oameni folosesc acest argument contra tuturor refugiatilor, de peste tot", a explicat Frans Timmermans.

El a adaugat ca nu crede ca militantii s-ar amesteca printre refugiatii ce vin in Europa daca ar sti ca la sosire vor fi amprentati si identificati.

La finalul saptamanii trecute, cancelarul german Angela Merkel a afirmat ca Europa trebuie sa-si protejeze mai bine frontierele sale externe in contextul in care se confrunta cu cel mai mare aflux de refugiati de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

UNHCR a anuntat, vineri, ca numarul migrantilor sositi in Europa in septembrie a fost de circa 168.000, un record pentru o singura luna.

Criza imigrantilor: Peste 1.800 de persoane salvate luni in Marea Mediterana

Potrivit agentiei specializate a ONU, persistenta nivelului ridicat al numarului de migranti sositi pe continentul european evidentiaza importanta punerii cat mai rapide in practica a schemei de repartizare a 120.000 de refugiati intre statele membre ale UE, sistem asupra caruia liderii "Celor 28" s-au pus de acord pe 24 septembrie, la Bruxelles.

UNHCR prognozeaza ca 700.000 de migranti vor ajunge in Europa in acest an prin trecerea Mediteranei, un numar aproape egal fiind estimat si pentru anul 2016. De la inceputul anului, peste 520.000 de persoane, in special sirieni si afgani, au facut deja aceasta calatorie, conform agentiei ONU.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Frans Timmermans amprentare imigranti, #Frans Timmermans imigranti Europa, #amprentare refugiati, #amrentare imigranti , #stiri invazie imigranti