Criza imigrantilor Spania vrea sa primeasca mai multi refugiati

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 19:13
2459 citiri
Criza imigrantilor Spania vrea sa primeasca mai multi refugiati
Foto: Hepta.ro

Spania va crea o comisie interministeriala insarcinata cu organizarea primirii mai multor refugiati, a anuntat vicepresedinta guvernului, fara a preciza numarul de persoane luat in considerare.

Madridul a acceptat deja sa primeasca 2.739 de persoane identificate ca solicitanti de azil, insa "in prezent se vorbeste de alte cifre si de alte necesitati", a declarat presei Soraya Saenz de Santamaria, la sfarsitul Consiliului de Ministri, relateaza AFP.

In acest scop, va fi creata o "comisie interministeriala" pentru a coordona eforturile si pentru a reuni regiunile si orasele spaniole, a adaugat ea.

Vicepresedinta executivului a subliniat ca "ceea ce conteaza" cu adevarat "este de a integra cu adevarat persoanele care vor ajunge" in aceasta tara.

Consiliul de Ministri spaniol a fost consacrat in special crizei refugiatilor in Europa, la o zi dupa socul provocat de fotografia cu un copil sirian mort pe o plaja din Turcia, cu fata in nisip.

Drama imigrantilor: O fotografie care sa reduca lumea la tacere

Seful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a acceptat la inceputul saptamanii sa majoreze contributia Spaniei in ceea ce priveste primirea de imigranti, fara alte precizari.

Conform Natiunilor Unite, 5.947 de persoane au solicitat azil in 2014 in Spania, adica mai putin de 1% din totalul solicitantilor in Uniunea Europeana (625.000). Statutul de refugiat a fost acordat unui numar de 384 de persoane, conform Comisiei speciale de ajutor pentru refugiati.

#imigranti Spania, #refugiati Spania, #impartire imigranti Europa, #cote refugiati UE , #stiri invazie imigranti