O mare tara, acuzata ca plateste traficantii de persoane

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 22:40
4616 citiri
O mare tara, acuzata ca plateste traficantii de persoane
Foto: Hepta.ro

Organizatia Amnesty International a cumparat pagini intregi de reclame in ziarele australiene care au aparut joi, in care oficialii vamali sunt acuzati ca platesc ilegal traficanii de persoane si ca pun viata in pericol oamenilor, incercand sa-i impiedice pe cei care cauta azil sa ajunga in aceasta tara.

Campania inedita de publicitate a grupului londonez de aparare a drepturilor omului a vizat marile orase - Sydney si Melbourne - si a urmat unui raport de miercuri care condamna o flotila guvernamentala secreta ce a urmarit sa impiedice barcile celor care cauta azil sa ajunga pe acest continent, scrie agentia Associated Press, citata de The Washington Post.

New York Times: Afacerea traficului de imigranti valoreaza miliarde - si Romania e implicata

Guvernul australian a respins insa raportul si a negat orice faradelege.

In schimb, Amnesty ii acuza pe oficialii australieni ca au fost "complici ai unei infractiuni transnationale" in luna mai, cand au platit traficantilor 32.000 de dolari pentru a duce 65 de solicitanti de azil intr-un port indonezian, desi acestia urmau sa ajunga in Noua Zeelanda.

Potrivit grupului londonez, acest act reprezinta o finantare ilegala a traficului de persoane.

Sub tirul acuzatiilor, o tara foarte bogata spune ca da o suma uriasa pentru refugiati

Solutia Australiei pentru criza refugiatilor: Statele europene sa bombardeze Statul Islamic

In luna iunie, Farifax Media, din Australian, a anuntat ca o ancheta a politiei indoneziene a ajuns la concluzia ca traficantii au primit peste 30.000 de dolari pentru a transporta in Indonezia o barca incarcata cu solicitanti de azil.

Oferta generoasa de la capatul lumii: Australia si Noua Zeelanda vor refugiati

O alta acuzatie a Amnesty este si aceea ca Australia a pus in pericol viata a 65 de solicitanti de azil, acestia fiind obligati sa urce in barci aglomerate, cu combustibil inadecvat pentru calatoria catre Indonezia, desi se aflau initial intr-o barca bine echipata.

In plus, oficialii australieni sunt acuzati si ca i-au batut pe solicitantii de azil, cand barcile au fost intoarse catre Indonezia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Amnesty acuzatii Australia, #trafic persoane Australia, #trafic imigranti Australia, #Amnesty trafic imigranti , #stiri invazie imigranti