Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Premierul slovac: Daca sunt repuse pe tapet cotele de repartizare a imigrantilor, le vom respinge din nou

Sambata, 29 August 2015, ora 21:03
2979 citiri
Premierul slovac: Daca sunt repuse pe tapet cotele de repartizare a imigrantilor, le vom respinge din nou
Foto: Facebook/Robert Fico

Daca notiunea introducerii de cote de repartizare a imigrantilor in Uniunea Europeana este readusa in discutie, atunci Slovacia o va respinge din nou, a declarat sambata premierul slovac Robert Fico.

Fico a anuntat ca a convocat pentru luni o reuniune extraordinara a Consiliului de Securitate al tarii, pentru a discuta despre aceasta criza "uriasa" a imigratiei.

Intr-un discurs rostit la Banska Bystrica (centrul Slovaciei) in fata a peste 2.500 de oameni, printre care si diplomati straini, Fico a apreciat ca "politica europeana de imigratie a esuat cu totul". Europa se confrunta cu un aflux necontrolat de azilanti din diverse parti ale lumii, situatie care se termina adesea cu tragedii umane, a spus Fico.

Criza imigrantilor: 17 romani arestati pentru trafic de persoane in Ungaria si Austria

"Haideti sa nu ne prefacem ca nu vedem frica oamenilor - nu doar in Slovacia, ci si in intreaga Europa. Haideti sa nu ne prefacem ca nu vedem cauzele acestui fenomen si sa nu ne mai prefacem ca suntem capabili sa rezolvam problema primindu-i pe toti (imigrantii) cu bratele deschise - indiferent ca e vorba de imigranti economici sau oameni care chiar sunt pusi in situatia de a-si salva vietile, sanatatea si familiile", a insistat Fico.

"Cum este posibil ca, atunci cand Grecia are nevoie de bani, in 24 de ore sa se convoace un summit (al UE), dar cand oamenii mor nu suntem in stare sa organizam unul cu participarea tarilor africane, sa le spunem ca problema ar trebui rezolvata in primul rand acolo? Repet ceea ce am spus la summiturile europene - este nevoie sa tratam problema acolo unde a aparut, nu sa ne concentram pe efectele sale", a adaugat el.

Criza imigrantilor: Cadavrele refugiatilor sufocati in camionul din Austria, mult mai multe decat se credea

Premierul slovac a declarat ca tara sa este pregatita sa ofere asistenta in crearea de zone de siguranta care sa faca posibila identificarea solicitantilor de azil, traficantilor, contrabandistilor si a celor care chiar au nevoie de ajutor. Fico este de parere ca fiecare tara ar trebui sa aiba dreptul sa-i aleaga pe cei de care urmeaza sa aiba grija. "Haideti sa fim sinceri, nici macar nu suntem in stare sa ne integram propriii cetateni de etnie roma - si sunt sute de mii-, cum sa fim capabili sa integram oameni care au un stil de viata si o religie total diferite?", a mai spus Fico.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Slovacia cote imigranti, #Slovacia imigranti respingere , #stiri invazie imigranti