Primele efecte ale musamalizarii agresiunilor sexuale din Suedia, cu autori refugiati

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 21:39
8384 citiri
Primele efecte ale musamalizarii agresiunilor sexuale din Suedia, cu autori refugiati
Foto: We Are Sthlm

Dupa ce luni a iesit la iveala faptul ca politia suedeza nu a facut publice informatii legate de zeci de agresiuni sexuale asupra adolescentelor, la doua festivaluri de muzica, autorii atacurilor fiind, in cele mai multe dintre cazuri, refugiati, iata ca are loc si o arestare.

Politia suedeza, in centrul unui imens scandal - Recunoaste ca nu a facut publice agresiuni sexuale ale azilantilor

Este vorba de un baiat de 15 ani, care a fost acuzat de atac si agresiune sexuala la festivalul de muzica We Are Sthlm (foto), care se desfasoara la Stockholm in fiecare vara, informeaza The Local. Baiatul de 15 ani este acuzat ca a agresat doua minore de 14 ani.

Politia suedeza a inceput o ancheta interna, recunoscand ca nu au fost facute publice mai multe agresiuni sexuale care au avut loc in randul adolescentelor venite la festival (fete cu varste cuprinse intre 12 - 17 ani), in vara lui 2014 si 2015. La momentelele respective, s-a transmis opiniei publice ca atmosfera la festival a fost una "calma" si ca au existat "relativ putine infractiuni si persoane arestate, comparativ cu numarul de participanti". La festival vin anual circa 200.000 de minori.

Acum, a iesit la iveala ca au fost raportate 38 de violuri si agresiuni sexuale in 2014 si 2015. Politia a facut publice aceste informatii dupa ce un site de stiri independent, Dagens Nyheter, a scris despre abuzurile neraportate de politie, totul culminand cu deschiderea anchetei.

Politia nu a comunicat cati refugiati au legatura cu aceste cazuri. Dagens Nyheter sustine ca este vorba despre 50 de afgani veniti in tara fara parinti.

Cum au schimbat atacurile de la Koln perceptia germanilor despre imigranti

Si premierul suedez, Stefan Lofven, a fost critic la adresa politiei, el declarand luni jurnalistilor: "Simt o furie foarte puternica deoarece tinerele femei nu pot merge la un festival de muzica fara sa fie ofensate, hartuite sexual sau atacate. E o problema majora ce tine de democratie pentru intreaga tara".

Eveniment Quarterly Report

USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor....
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat din nou măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu și a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o va iniția opoziția. Kelemen Hunor a...
#arestare refugiati agresiuni sexuale Suedia, #Suedia fete agresate refugiati festival muzica, #minor arestat agresiuni sexuale Suedia , #stiri invazie imigranti