Romania, printre tarile care vor sa primeasca migranti de pe nava Open Arms

Joi, 15 August 2019, ora 18:08
5252 citiri
Romania, printre tarile care vor sa primeasca migranti de pe nava Open Arms

Sase state membre UE si-au exprimat dorinta de a primi o parte dintre cei 147 de migranti care se afla la bordul navei umanitare a ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms, care se afla de joi in largul Insulei italiene Lampedusa, a anuntat joi premierul italian Giuseppe Conte.

"Franta, Germania, Romania, Portugalia, Spania si Luxemburgul tocmai m-au anuntat ca sunt pregatite sa primeasca migranti", a scris Conte intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului italian de Interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta), care a rupt coalitia de guvernare cu Mitcarea Cinci Stele (M5S) si a provocat o criza politica, relateaza Reuters si AFP.

Un purtator de cuvant al Ministerului german de Interne si o sursa de la Ministerul francez de Interne au confirmat ca negociau cu Comisia Europeana (CE) si alte state membre.

Aceste discutii nu s-au incheiat inca si ar fi prematur sa se detalieze - tara cu tara - repartizarea migrantilor salvati de Open Arms, potrivit unei surse franceze.

Aproximativ 150 de pasageri salvati in largul Libiei se afla, in prezent, la bordul Open Arms.

ONG-ul spaniol, care a inchiriat nava, a anuntat joi ca vaporul era la ancora in apele teritoriale italiene, la aproximativ opt kilometri de Insula lampedusa.

Un tribunal administrativ italian, sesizat de ONG-ul spaniol, l-a contrazis pe ministrul italian de Interne Matteo Salvini, si a permis miercuri Open Arms sa intre in apele teritoriale italiene - in virtutea dreptului maritim international.

Vaporul, a stabilit tribunalul, este necesar sa primeasca o "asistenta imediata" cu privire la persoanele salvate, "care au cea mai mare nevoie".

Insa, judecatorii administrativi nu au precizat daca Open Arms este autorizat sa acosteze si nici daca migrantii de la bord pot debarca.

Citeste si

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii