Micul sirian inecat care a cutremurat lumea, inmormantat alaturi de familie, in tara natala

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 17:08
4276 citiri
Micul sirian inecat care a cutremurat lumea, inmormantat alaturi de familie, in tara natala
Foto: Arhiva Hepta.ro

Tatal micutului refugiat sirian de numai trei ani inecat in naufragiul unei ambarcatiuni cu imigranti, a carui fotografie a zguduit lumea, s-a intors vineri in localitatea sa natala Kobani, Siria, pentru a-si ingropa familia.

Abdullah Kurdi a sosit in orasul de frontiera turc Suruc (sud-est), cu sicriele micutului Aylan, al fratelui mai mare al acestuia, de cinci ani, si al mamei copiilor - toti inecati in timp ce incercau sa paraseasca Turcia cu destinatia Grecia - iar apoi a trecut frontiera pentru a intra in orasul sirian Kobani (nord).

Tatal copilului inecat in Turcia isi spune povestea: Nu mai vreau absolut nimic de la aceasta lume

Un convoi lung l-a insotit pe tatal indoliat, din statiunea balneara Bodrum (sud-est) unde s-a produs drama pana la frontiera siriana. Postul de televiziune kurd Rudaw a difuzat imagini cu ambulante si persoane indoliate, escortate de politia turca, traversand in convoi frontiera siriana, transmite DPA.

La Kobani, un fotoreporter AFP a relatat ca barbatul se afla inca sub socul dramei care a zdruncinat in ultimele zile intreg mapamondul. Pregatirile erau in curs de desfasurare in oras pentru a-i ingropa ca pe niste "martiri ai Kobani pentru ca au platit cu viata incercarea de a scapa de razboi", potrivit autoritatilor locale.

Ochii ii erau deschisi. I-am inchis incet - Marturia sfasietoare a celui care l-a gasit pe baietelul sirian inecat

Baietelul sirian, inmormantat alaturi de familie

Baietelul sirian a fost inmormantat vineri, impreuna cu fratele si mama sa, intr-o atmosfera foarte emotionanta, in Kobani, a relatat pentru AFP un martor.

"Inmormantarea a avut loc in prezenta a sute de persoane. Toata lumea era trista si in lacrimi", a afirmat Mustefa Ebdi, jurnalist originar din acest oras, situat la frontiera turco-siriana.

In timpul unui elogiu funebru, tatal copilului a declarat ca "este singurul responsabil pentru ceea ce s-a intamplat" si nu a acuzat pe nimeni, a adaugat jurnalistul. Cele trei victime au fost inhumate in mausoleul consacrat "martirilor din Kobani".

Reprezentari cutremuratoare ale micutului sirian inecat (Galerie foto)

Cu aceasta ocazie, tatal a subliniat ca fiul sau se numara "printre numerosii morti" ai conflictului din Siria si a indemnat la "gasirea unei solutii la tragedia" din aceasta tara, potrivit lui Ebdi.

"La ce imi serveste solidaritatea lumii? Am pierdut tot ce-mi era mai drag", a mai spus Abdullah Shenu, potrivit relatarii jurnalistului.

Corpul neinsufletit al lui Aylan a fost descoperit miercuri, pe o plaja in statiunea balneara Bodrum in Turcia. Nu departe au fost gasiti si cadavrele fratelui sau Galip, de 5 ani, si al mamei lor Rehan, care au murit inecati impreuna cu alti noua refugiati sirieni ce incercau sa ajunga pe o insula greceasca, la fel ca multi altii inaintea lor. Cele doua mici ambarcatiuni in care se aflau acestia au naufragiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#copil inecat inmormantat, #copil inecat inmormantat Siria, #sirian murit inecat , #Turcia