Zeci de copii abuzati sexual intr-o tabara de refugiati: Primeau doar 45 de eurocenti ca sa taca

Vineri, 13 Mai 2016, ora 13:40
4559 citiri
Zeci de copii abuzati sexual intr-o tabara de refugiati: Primeau doar 45 de eurocenti ca sa taca
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Un ingrijitor de la tabara de refugiati Nizip (Turcia), situata in apropiere de granita turco-siriana, a fost acuzat ca a molestat si agresat sexual cel putin 30 de baieti sirieni, cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani.

Ingrijitorul, numit in documentele procuraturii E.E, este acuzat ca a cumparat tacerea copiilor sirieni cu bani, oferindu-le intre 45 eurocenti si 1,5 euro, informeaza News.ro, citand The Telegraph si RT.

Un oficial militar de la tabara BirGun a sustinut ca autoritatea de gestionare a executivului (AFAD) ar trebui sa raspunda pentru haosul de la Nizip, care a permis abuzurea copiilor sub ochii autoritatilor.

Turcia ne minte? Gazduieste mult mai putini refugiati decat pretinde, dar vrea bani mai multi

AFAD a declarat, insa, ca au fost luate toate masurile pentru a preveni repetarea unor astfel de abuzuri sexuale, iar victimele vor primi sprijin psihologic.

Imediat ce abuzurile sexuale au iesit la lumina, dupa o ancheta militara, doar opt baieti sirieni abuzati au decis sa depuna plangeri penale, intrucat cei mai multi se temeau ca vor fi deportati in teritoriul sirian daca se plang de conditiile din tabara.

Abuzurile sexuale au avut loc pe parcursul a trei luni, inainte ca suspectul sa fie arestat. E.E si-a recunoscut faptele in fata instantei.

Merkel si Tusk au mers intr-o tabara de refugiati din Turcia, pe fondul tensiunilor dintre Ankara si UE (Foto)

Tabara de refugiati Nizip, unde sunt adapostiti 14.000 de sirieni, a fost vizitata in urma cu mai bine de o luna de cancelarul german Angela Merkel, care a vrut sa vada unde se indreapta ajutoarele umanitare oferite de europeni.

In timpul vizitei sale, Merkel a fost intampinata cu flori de un grup de copii sirieni, care au condus-o prin tabara.

Cancelarul s-a declarat impresionat de conditiile de viata din tabara de refugiati si de modul in care sunt tratati acestia. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a precizat ca Turcia este cel mai bun exemplu pentru modul in care tarile lumii ar trebui sa se comporte cu refugiatii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#copii molestati tabara refugiati, #copii refugiati molestati Turcia, #copii refugiati molestati Nizip , #Turcia