Criza imigrantilor: Austria a intarit controalele la granita: Blocaje rutiere

Luni, 31 August 2015, ora 11:53
3043 citiri
Criza imigrantilor: Austria a intarit controalele la granita: Blocaje rutiere
Foto: Facebook / Magyar Kozut

Austria a intarit controalele la frontierele estice, din cursul serii de duminica, masura fiind decisa in urma descoperirii, joi, a 71 de refugiati morti intr-un camion abandonat pe o autostrada din estul tarii.

"Vom intreprinde controale pe o perioada nedeterminata de timp la toate trecerile de frontiera importante din zona de est, verificand toate autovehiculele care ar putea avea ascunzatori pentru oameni", a declarat ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner la postul de radio ORF, transmite Reuters.

Primele astfel de puncte de control intarit au inceput sa functioneze in landul Burgenland duminica, in jurul orei 20:00.

Instituirea acestor puncte de control a fost convenita cu autoritatile din Ungaria, Slovacia si landul german Bavaria, au precizat autoritatile austriece, conform site-ului televiziunii publice.

Criza imigrantilor: Alternativa la ziduri si sarma ghimpata: "orase-adapost" pentru refugiati, in Europa

Sorin Ionita (EFOR): Nu exista solutii pentru criza imigrantilor, sa chibzuim mai mult inainte de a vorbi Interviu

Din cauza acestor controale, luni dimineata, pe autostrada M1, ce face legatura intre Ungaria cu Austria, se formase o coada pe o distanta de 20 km, dupa cum relateaza MTI, preluata de Reuters.

Un blocaj s-a creat de asemenea pe o sosea secundara spre Austria, a indicat compania nationala de drumuri Magyar Kozut (foto).

Ungaria invadata de imigranti: Budapesta trage Franta la raspundere dupa ce i-a criticat gardul

In ultimele zile, politia ungara a retinut 8.792 de imigranti, majoritatea intrati pe la granita cu Serbia, mentioneaza Reuters.

Criza imigrantilor: 24 de romani, retinuti in doua zile pentru trafic de persoane

#controale frontiera Austria imigranti, #blocaje trafic imigranti Ungaria , #Ungaria