Criza imigrantilor: Niciun tren nu mai pleaca de la Budapesta spre Occident (Video)

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 11:06
3281 citiri
Criza imigrantilor: Niciun tren nu mai pleaca de la Budapesta spre Occident (Video)
Foto: captura video Youtube/ Euronews

Compania ungara feroviara MAV a decis sa suspende toate serviciile internationale feroviare din Budapesta catre Europa occidentala, a anuntat joi dimineata serviciul de presa al firmei.

"MAV a decis sa suspende serviciile pe o perioada nedeterminata pentru a asigura securitatea traficului feroviar", a anuntat MAV.

Imigrantii au blocat gara din Budapesta

Politia ungara s-a retras joi din fata Garii de Est (Keleti) din Budapesta, iar zecile de imigranti care asteptau in fata portilor au luat cu asalt peroanele si au incercat sa se urce la bordul unui tren.

France Presse a relatat ca, imediat dupa retragerea politistilor, imigrantii "au luat cu asalt" gara in incercarea de a se sui in trenuri avand ca destinatie Austria sau Germania, in timp ce Reuters a facut referire la "scene de haos" si cita informatii furnizate de operatorul cailor ferate ungare care mentionase intr-o declaratie de presa ca niciun tren care circula direct catre Europa occidentala nu urma sa soseasca sau sa plece din gara Keleti.

De altfel, compania ungara feroviara MAV a anuntat ca niciun tren international nu va pleca din gara Keleti, ci doar trenuri avand ca destinatie nordul Ungariei.

"MAV a decis sa suspende serviciile pe o perioada nedeterminata pentru a asigura securitatea traficului feroviar", a anuntat MAV. Pe de alta parte, un purtator de cuvant al politiei austriece a declarat joi, citat de Reuters, ca momentan nu exista trenuri care sa circule din gara Keleti din Budapesta catre Viena.

Revenind in gara Keleti, un fotograf Reuters a relatat ca multi imigranti se impingeau pentru a-si face loc, pentru ei, dar si pentru copiii de care erau insotiti, incercand sa urce in tren pe usi, dar si pe ferestre. Acesta a mai relatat ca piata din fata principalei gari din Budapesta ramasese aproape goala, dupa ce peste 1.000 de imigranti au patruns in incinta.

Intrarea principala in gara a fost redeschisa la ora locala 08:15 (ora 09:15, ora Romaniei - n.red.) si numerosi imigranti - dintre cei circa 2.000 care erau blocati in Budapesta inca de marti - au intrat in statie si s-au indreptat catre un tren tras la peron. Intr-un haos total si in lipsa fortelor de ordine, imigrantii s-au impins si chiar s-au lovit in incercarea de a urca la bordul unui tren.

Fortele de politie ungare blocau intrarea in gara Keleti inca de marti, iar in jurul garii erau campati peste o mie de refugiati care sperau ca vor putea sa se imbarce in trenuri avand ca destinatie vestul Europei.

Noaptea trecuta, autoritatile au informat refugiatii stransi in fata garii ca isi vor putea continua calatoria doar dupa ce vor fi inregistrati, motiv pentru care imigrantii trebuiau sa mearga in tabere de primire, aflate toate in afara capitalei, a informat portalul "hvg". Cei mai multi dintre imigranti nu vor sa ramana in Ungaria, ci vor sa-si continue drumul catre tari mai bogate din Europa, precum Austria si Germania, remarca EFE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#trafic feroviar Ungaria suspendat, #gara Budapesta inchisa, #refugiati gara Budapesta, #imigranti gara Budapesta , #Ungaria
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Simpatici maghiarii:))) Au vrut sa ii faca unguri pe toti refugiatii