Cum scapa Ungaria de imigranti: Ii obliga sa mearga 5 km pe jos prin ploaie

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 11:09
5905 citiri
Cum scapa Ungaria de imigranti: Ii obliga sa mearga 5 km pe jos prin ploaie
Foto: Hepta.ro

Intre 2.500 si 3.000 de imigranti au ajuns in ultimele ore in Austria, venind din Ungaria, a anuntat sambata dimineata politia austriaca, la o zi dupa decizia Budapestei de a-i transporta cu autobuze la granita comuna.

"Ma aflu la frontiera cu Ungaria si privesc. Fluxul (de persoane) continua", a declarat, pentru agentia de presa austriaca, Hans Peter Doskozil, seful politiei din landul Burgenland (estul Austriei), relateaza France Presse.

"Asteptam 17 sau 18 autobuze cu etaj pentru a-i duce la Viena si poate si in Germania", a adaugat el.

Circa 400 de imigranti, care au fost gazduiti intr-o sala de concerte amenajata ca centru de primire la Nickelsdorf, la frontiera, s-au urcat intr-un prim tren care a plecat in zori spre Vest, a indicat responsabilul citat.

Un al doilea tren urmeaza sa plece in curand, a adaugat el. "Al doilea grup de 400 de persoane este in drum (spre gara). Ploaia a fost destul de puternica, acum e burnita, oamenii sunt uzi", a spus el.

Imigrantii trebuie sa parcurga pe jos traseul de circa 5 km ce duce de la postul de frontiera Nickelsdorf pana la gara cu acelasi nume, pentru a se urca in trenurile puse la dispozitie de autoritatile austriece.

"Cea mai mare problema a noastra este ca ungurii - dupa ce au vorbit cu Budapesta - refuza sa permita ca autobuzele noastre sa intre pe teritoriul lor si sa-i ia pe refugiati", a declarat anterior Doskozil, potrivit Reuters.

"Le-am propus sa-i aduca pe refugiati direct la trenuri sau la adapost (in partea austriaca), dar ei opresc autobuzele in partea ungara si toti trebuie sa coboare in ploaie", a adaugat el.

Ungaria, coplesita de afluxul de imigranti, a anuntat vineri seara ca pune la dispozitie o suta de autobuze pentru a transporta mii de refugiati in Austria, care a acceptat, impreuna cu Germania, sa ii primeasca.

Autobuzele au luat imigranti masati in principala gara din capitala ungara, precum si pe cei circa 1.200 de imigranti care au pornit pe jos spre Austria din Budapesta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#imigranti Ungaria Austria, #Ungaria scapa imigranti , #Ungaria