Parlamentul Ungariei respinge cotele de refugiati ale UE, sustinand ca sunt impuse de Soros

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 12:19
3599 citiri
Parlamentul Ungariei respinge cotele de refugiati ale UE, sustinand ca sunt impuse de Soros
Foto: Arhiva Pixabay

Parlamentul Ungariei a adoptat, marti, o rezolutie a Fidesz de respingere a decizia Parlamentului European privind impunerea unor cote obligatorii de relocare a imigrantilor in toate statele membre ale Uniunii Europene. Rezolutia a fost adoptata cu 142 de voturi pentru si doar 3 impotriva, parlamentarii Partidului Socialist, ai Coalitiei Democratice si ai formatiunii ecologiste LMP au refuzat sa voteze.

Szilard Nemeth, vicepresedintele Fidesz, a declarat ca votul a indicat clar faptul ca "intreaga aripa stanga s-a aliniat planului Soros". "Nationalistii radicali ai Jobbik neaga existenta planului Soros intr-o zi si il recunoaste in urmatoarea zi, ceea ce s-a intamplat la vot. Votul a aratat clar cine sustine planul Soros si care apara interesele Ungariei si suveranitatea tarii", a spus Nemeth. Fidesz considera ca gardul ridicat la granita cu Serbia reprezinta un exemplu de solidaritate la nivel de UE, pentru ca a scutit tarile vest-europene de povara migratiei.

La inceputul lunii noiembrie, Parlamentul European a aprobat un raport al Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE), despre care guvernul ungar considera ca prezinta o idee distorsionata privind solidaritatea in fata migratiei, intrucat cere solidaritate fata de persoanele care intra ilegal pe teritoriul Uniunii Europene.

Curtea Europeana de Justitie a decis la 6 septembrie ca statele membre UE au obligatia de a accepta relocarea imigrantilor pe teritoriul lor, respingand contestatiile depuse de Slovacia si Ungaria.

#Ungaria gard refugiati, #cote refugiati UE , #Ungaria