Ungaria: Austria poarta o campanie de minciuni la adresa noastra

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 12:10
2715 citiri
Ungaria: Austria poarta o campanie de minciuni la adresa noastra

Austria poarta o "campanie de minciuni" impotriva Ungariei, iar cancelarul austriac Werner Faymann face declaratii "iresponsabile", "nedemne de un lider politic din secolul XXI", a reactionat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Austria poarta de cateva saptamani o campanie de minciuni la adresa Ungariei", a subliniat Peter Szijjarto, convocandu-l pe ambasadorul austriac la Ministerul ungar de Externe.

"Declaratiile domnului Faymann sunt iresponsabile, nedemne de un lider politic din secolul XXI si ingreuneaza gasirea unei solutii la criza refugiatilor", a adaugat seful diplomatiei ungare.

Criza imigrantilor Oficial din Austria: Masurile antiimigratie ale Ungariei, comparabile cu perioada nazista

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat in termeni duri modul in care Ungaria gestioneaza criza imigrantilor, afirmand ca masurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazista, potrivit unui interviu acordat revistei Der Spiegel.

"Inghesuirea imigrantilor in trenuri, in speranta ca vor fi dusi in alta parte, aminteste de perioada cea mai sumbra a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazisti in al II-lea Razboi Mondial. "Respectarea drepturilor omului in functie de religie este un lucru inacceptabil", a adaugat Faymann.

"Premierul Viktor Orban actioneaza iresponsabil catalogand acesti refugiati drept imigranti cu motivatie economica. Orban practica o politica vizand descurajarea imigrantilor", a adaugat cancelarul social-democrat austriac.

Austria a infuriat Ungaria: Masura luata dupa ce politica fata de refugiati a fost comparata cu deportarile naziste

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur comportamentul imigrantilor musulmani, avertizand ca, incepand din 15 septembrie, autoritatile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegala a frontierelor. Viktor Orban, care a propus masuri pentru protejarea prosperitatii Europei si a "identitatii crestine", a denuntat vineri comportamentul imigrantilor musulmani care au ocupat Gara centrala din Budapesta si au blocat traficul rutier spre Austria.

"Imigrantii au blocat gari, refuza amprentarea digitala, nu vor sa coopereze cu autoritatile, refuza sa mearga in centrele in care ar primi alimente, apa, unde ar putea dormi si ar beneficia de servicii medicale... Practic, se revolta impotriva ordinii legale din Ungaria", a acuzat Orban.

Premierul ungar: Liderii UE sunt in lumea viselor. Din cauza imigrantilor, Europa risca sa dispara

"Incepand din 15 septembrie, autoritatile ungare nu vor mai ierta trecerile ilegale ale frontierelor", a atras atentia premierul Ungariei. "Din 15 septembrie vor intra in vigoare legi mai dure in domeniul imigratiei, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate", a explicat premierul de dreapta al Ungariei. Orban a laudat "activitatea remarcabila" a fortelor de ordine ungare fata de "imigrantii necooperanti".

Peste 170.000 de imigranti din Orientul Mijlociu si Africa au patruns in Ungaria din Serbia anul acesta. Multi evita sa fie inregistrati in Ungaria si incearca sa ajunga in state occidentale, in principal in Germania. Printre masurile luate de Guvernul Ungariei se numara construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, dar bariera nu pare sa aiba efectul scontat.

Citeste si:
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează joi, 19 mai, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă,iar mai apoi va fi...