Ungaria imparte Europa in doua, cu un gard de 450 de kilometri

Autor: Ana Ilie
Luni, 29 Februarie 2016, ora 14:48
8278 citiri
Ungaria imparte Europa in doua, cu un gard de 450 de kilometri

Premierul ungar Viktor Orban a anuntat, duminica seara, planurile de constructie a unui gard de sarma ghimpata lung de 450 de kilometri, ce va izola complet Ungaria de sudul Europei. Anuntul a fost facut in discursul anual privind starea natiunii.

Gardul se va lipi de cele deja ridicate la granitele Ungariei cu Serbia si Croatia pentru a crea o bariera de netrecut in fata imigrantilor care se indreapta spre Germania si Scandinavia, scrie Express.

Ungaria s-a razgandit: Ne pregatim pentru gardul la frontiera cu Romania

Orban si-a creat o imagine de aparator al Europei crestine si ignora solicitarile birocratilor Uniunii Europene de a deschide granitele tarii sale in fata milioanelor de imigranti, scrie sursa citata. Premierul de la Budapesta insista ca apara astfel restul continentului de refugiati.

Gardul plasat de-a lungul granitei cu Romania va crea o enorma bariera ce va taia nordul Europei de Balcani. De indata ce va fi incheiat, se va putea calatori mai departe catre Occident numai prin Slovenia sau prin Ucraina ravasita de razboiul separatist din est.

Ministrul ungar de Externe: Nu construim gard la granita cu Romania. Speram ca va puteti apara frontierele (Video)

Cele mai noi planuri ale Budapestei sunt de natura sa infurie Bruxelles-ul. Ungaria este deja presata pentru controversatul sistem de deportare prin care azilantii sunt dati afara din tara la cateva ore dupa sosire.

Orban, la randul sau, critica UE si Germania pentru atituinea binevoitoare fata de imigratie, ce a dus la actuala criza.

In discursul anual privind starea natiunii, Orban a descris reactia UE la criza drept "absurda" si a aratat ca in mod deliberat Bruxelles-ul nu face niciun efort pentru a stopa influxul de imigranti.

Ministrul maghiar de Externe: Daca migrantii trec prin Romania, Ungaria va ridica de a doua zi un gard la granita

El a comparat birocratii de la Bruxelles cu capitanul unei nave care se indreapta spre stanci ce isi petrece timpul "alegand barcile de salvare unde nu se fumeaza, in loc sa evite coliziunea".

"E suficient de rau ca Bruxelles-ul nu poate organiza apararea Europei, dar si mai rau este ca lipseste pana si intentia de a face asta. Viitorul Europei este pus in pericol in special nu de cei care doresc sa vina aici, ci de acesti lideri politici, economici si intelectuali care incearca sa transforme Europa in opozitie cu poporul european. Vom invata Bruxelles-ul, traficantii de persoane si imigrantii ca Ungaria este o tara suverana", a aratat Orban.

In opinia sa, "nu putem rezolva problemele demografice ale populatiei europene in scadere si imbatranita cu populatie musulmana fara sa ne pierdem stilul de viata, securitatea si pe noi insine. Si cei care vin aici nu au nicio intentie sa se adapteze la stilul nostru de viata".

"Daca este necesar, ne vom proteja de la Slovenia pana in Ucraina", a avertizat premierul ungar.

Ungaria sfideaza din nou Bruxelles-ul. Referendum pe tema cotelor obligatorii de refugiati

Guvernul ungar a decis recent sa convoace un referendum pe tema sistemului distribuirii imigrantilor prin cote obligatorii, propus de catre Uniunea Europeana.

Alegatorii ungari vor fi invitati sa raspunda la intrebarea: "Vreti sa permiteti Uniunii Europene sa impuna ca obligatorie mutarea unor cetateni care nu sunt unguri in Ungaria?".

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...