Ungaria invadata de imigranti: Budapesta trage Franta la raspundere dupa ce i-a criticat gardul

Luni, 31 August 2015, ora 08:07
5431 citiri
Ungaria invadata de imigranti: Budapesta trage Franta la raspundere dupa ce i-a criticat gardul
Foto: Facebook/Laurent Fabius

Un reprezentant al ambasadei franceze la Budapesta va fi convocat luni la Ministerul ungar de Externe, din cauza comentariilor critice facute duminica de ministrul francez de Externe, Laurent Fabius (foto), pe tema gardului anti-imigranti de la frontiera cu Serbia.

Laurent Fabius a cerut Europei, duminica, sa isi asume responsabilitatile fata de refugiati. "Cand vad unele tari europene, in special din est, care nu accepta cotele (de imigranti), mi se pare scandalos", a declarat el pentru postul de radio Europe 1.

Fabius a criticat in special Ungaria, pentru gardul de sarma ghimpata ridicat la granita cu Serbia, pentru a opri fluxul de imigranti. Gardul "nu respecta valorile comune ale Europei", a apreciat ministrul francez.

"In locul unor aprecieri socante si nemotivate, ar trebui sa se concentreze pe gasirea unor solutii comune pentru Europa", a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, intr-un comunicat citat de MTI, adaugand ca un reprezentant al ambasadei franceze la Budapesta va fi convocat luni la Ministerul ungar de Externe, din cauza comentariilor lui Fabius.

Armata ungara a finalizat in weekend constructia gardului controversat de la frontiera, care consta in trei randuri de sarma ghimpata dispuse de-a lungul celor 175 de kilometri ai granitei cu Serbia, care nu este membra a Uniunii Europene.

Ungaria a terminat de construit gardul de sarma ghimpata impotriva imigrantilor

Guvernul condus de premierul de dreapta Viktor Orban intentioneaza de asemenea sa construiasca un gard de patru metri inaltime si vrea sa inaspreasca pedepsele petru cei care intra in tara ilegal.

Aceste masuri intervin in contextul in care Ungaria se confrunta cu numere-record de imigranti si solicitanti de azil, care traverseaza tara in drum spre Europa Occidentala. Ungaria a primit aproape 150.000 de imigranti anul acesta, dintre care 50.000 doar luna aceasta, majoritatea venind din Serbia.

Fotografia zilei: Gardul ridicat in fata imigrantilor

"Se pare ca unii oameni din Europa nu sunt capabili sa inteleaga la ce presiune uluitoare si dramatica este supusa Ungaria din partea imigrantilor veniti prin Balcanii de Vest", a subliniat Szijjarto.

Ungaria anunta legi mai aspre pentru a opri valul de imigranti

Majoritatea imigrantilor care intra in Ungaria, care este de asemenea membra a zonei Schengen, vor sa ajunga in tari mai prospere, ca Germania si Suedia.

Ungaria critica tarile care "ajuta imigrantii" sa ajunga la granitele sale

"Un bun european este cel care respecta regulile Europei", a mai spus Szijjarto. "Regulile Schengen obliga clar toti membrii UE sa protejeze frontierele proprii si pe cele externe ale UE. Ungaria face acest lucru, astfel ca isi indeplineste angajamentele fata de uniune", a adaugat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ungaria gard imigranti Franta , #Ungaria
Comentarii
S
Stan
rank 1
"Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul" e inscriptia pe care