Viktor Orban: Islamul nu a facut niciodata parte din Europa. Nu vrem asta

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 20:48
4371 citiri
Viktor Orban: Islamul nu a facut niciodata parte din Europa. Nu vrem asta
Foto: Facebook/ Orban Viktor

Premierul ungar, Viktor Orban, si-a aparat postura inflexibila impotriva refugiatilor, dintre care majoritatea sunt musulmani, spunand intr-un interviu ca islamul "nu a facut niciodata parte din Europa".

Aceasta a declarat pentru saptamanalul german Focus ca "limbajul elitei europene este ideologic si dogmatic", informeaza agentia de presa AFP.

"Islamul nu a facut niciodata parte din Europa, a venit la noi", a spus Orban intr-un interviu care va fi publicat in intregime sambata.

Acesta a recunosut ca imigrantii de origine turca din Germania, care au ajuns cu zecile de mii in anii 1960 pentru a munci acolo, "apartin acum istoriei germane si prin urmare, si istoriei Europei".

"Insa la nivel spiritual, islamul nu a facut niciodata parte din Europa. Este legea unei alte lumi", a spus Orban.

El a criticat de asemenea Franta si Germania pentru refuzul lor de a accepta "orice indoieli" cu privire la o societate multiculturala.

"Noi in Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta", a spus el.

George Soros, acuzat de Ungaria ca sprijina financiar imigratia ilegala

Aproximativ 600.000 de persoane au ajuns in Europa pana acum in acest an, multe dintre ele indreptandu-se spre Germania si Suedia.

Orban a subliniat ca majoritatea solicitantilor de azil care au ajuns in Europa sunt de fapt imigranti economici. "Nu toata lumea are dreptul la o viata in Germania sau in Ungaria. Acesta este doar pentru cei care au muncit pentru el", a spus el.

Gardul Ungariei cu Croatia, la final. Circa 1.000 de militari UE si NATO vor securiza frontiera cu Serbia

Ungaria isi va inchide frontiera cu Croatia incepand de sambata de la ora 0.00 (1.00, ora Romaniei), a anuntat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, citat de agentia de presa MTI. Decizia a fost anuntata dupa o intalnire a cabinetului de securitate nationala care a avut loc vineri, fiind convocata de premierul ungar, Victor Orban, in cursul aceleasi zile.

Ridicarea gardurilor la frontiere de catre Ungaria, precum si tratamemtul aplicat de aceasta asupra imigrantilor - inclusiv confruntarile din data de 16 septembrie intre politie si acestia - au fost criticate aspru, inclusiv de catre secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Viktor Orban Islam, #Viktor Orban refugiati, #Ungaria invazie imigranti, #Ungaria gard imigranti , #Ungaria
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
"Islamul nu a aparţinut niciodată Europei, s-a autoinvitat"
Poza LC
LC
rank 2
"Noi in Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta",