Violente la granita Ungariei cu Serbia: Politia a pus tunurile cu apa pe imigranti

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 17:21
6816 citiri
Violente la granita Ungariei cu Serbia: Politia a pus tunurile cu apa pe imigranti

La principala granita a Ungariei cu Serbia granicerii ungari au folosit, miercuri, tunuri cu apa si gaze lacrimogene impotriva imigrantilor.

Cu toate ca Ungaria a inchis granita cu un gard de sarma ghimpata si a introdus masuri dure impotriva imigrantilor ilegali, inclusiv arestul, la granita sarbo-ungara au continuat sa se adune refugiati, scrie The Guardian.

Tunurile cu apa au fost puse in functiune cand imigrantii au reusit sa patrunda prin gardul de sarma ghimpata prin punctul de trecere la frontiera de la Roszke. Politia ungara sustine ca actionarea tunurilor a fost o masura de control a multimii, care arunca cu sticle de apa. Nu exista rapoarte privind eventuale raniri, insa unele persoane lacrimau, dupa utilizarea gazelor lacrimogene.

Publicatia elena Enikos scrie, in acelasi timp, ca doua companii germane refuza sa livreze sarma ghimpata Ungariei. Tara a ridicat deja gardul la granita cu Serbia si marti si-a anuntat intentia de a ridica unul si la granita cu Romania, initiativa puternic criticata la Bucuresti.

Armata din Ungaria a inceput masuratorile pentru gardul de la granita cu Romania

Companiile germane sustin ca sarma ghimpata este foarte periculoasa si provoaca taieturi ce se pot infecta. Este folosita la securizarea inchisorilor sau instalatiilor militare, insa nu ar trebui folosita impotriva oamenilor care cauta adapost, sustin companiile.

Criza imigrantilor: Daca Ungaria le-a inchis granita, refugiatii intra in UE prin Croatia

In paralel cu confruntarile de la granita Ungariei, Croatia s-a mobilizat pentru a pune la dispozitia imigrantilor autobuze pentru a-i transporta pe cei care se prezinta la granita tarii cu Serbia.

Ministerul croat de Interne a confirmat ca autobuzele au fost trimise la granita pentru a duce imigrantii la centrele de primire. 373 de persoane au intrat in Croatia dinspre Serbia, dintre care 73 de copii, a mai aratat Ministerul.

Citeste si:
Motivul pentru care guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Motivul pentru care guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...