Moscova ar pregăti cea mai murdară mișcare din "arsenalul Putin": atacuri teroriste împotriva propriilor cetățeni. "Sunt plănuite explozii în spitale sau școli din Rusia"

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 12:06
12363 citiri
Moscova ar pregăti cea mai murdară mișcare din "arsenalul Putin": atacuri teroriste împotriva propriilor cetățeni. "Sunt plănuite explozii în spitale sau școli din Rusia"
Blocul din Moscova distrus în urma exploziei din septembrie 1999 FOTO Wikipedia

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei avertizează asupra unor posibile planuri grotești pe care Rusia este pe cale să le pună în practică.

Generalul Kiril Budanov, liderul serviciului de informații al armatei ucrainene, a avertizat că serviciile speciale ruse plănuiesc o serie de atacuri teroriste în mai multe localități din Rusia, care implică folosirea de mine antipersonal și explozibili. Scopul ar fi de a arunca vina asupra Kievului și de a declanșa în rândul populației Rusiei o isterie anti-ucraineană.

Potrivit lui Budanov, serviciile speciale ruse plănuiesc atacuri teroriste asupra clădirilor rezidențiale, spitalelor și școlilor din Rusia, precum și lansarea de atacuri cu rachete și bombe asupra orașului Belgorod (n.r. - localitate rusă cu o populație de 400.000 de locuitori aflată la granița cu Ucraina, în zona regiunii Donbas) sau a unuia dintre orașele din Crimeea.

Budanov crede că eșecul planului de mobilizare a unor noi recruți în Rusia obligă regimul Putin să lanseze scenarii murdare pentru a stârni emoțional societatea rusă și a o monta activ împotriva ucrainenilor.

"Pentru a face acest lucru, ei plănuiesc explozii în clădiri rezidențiale rusești sau atacuri cu rachete pentru a da vina pe Forțele Armate ale Ucrainei și batalioanele de voluntari, pentru a crea o imagine emoționantă a „atrocităților naționaliștilor ucraineni”", a explicat Budonov.

Este posibil ca atacurile teroriste, organizate de serviciile speciale ale Rusiei lui Putin, să fie "vândute" de oficiali ruși ca răzbunare dusă de ucraineni pentru Bucea și Kramatorsk, unde armata rusă a comis atrocități în masă și genocid împotriva civililor.

„În ultimele zile, autoritățile ruse au dispersat tot mai multe informații de natură să crească isteria anti-ucraineană. Sunt săpate în mod activ tranșee în regiunile Belgorod și Kursk, panica este aprinsă cu privire la ofensiva imaginară a batalioanelor ucrainene de voluntari și a grupurilor de sabotaj”, a subliniat Budanov.

Budanov a amintit cum regimul Putin a conceput atacuri teroriste împotriva mai multor blocuri din Moscova, care au devenit baza declanșării celui de-al doilea război cecen (desfășurat între anii 1999-2009).

"Acesta este încă un avertisment și un semn că Rusia se pregătește să desfășoare operațiuni cu steag fals pentru a justifica campania de genocid în Ucraina", mai spune Budanov.

Arsenalul terorii, episodul 1999

În perioada 4-16 septembrie 1999, o serie de patru explozii la clădiri rezidențiale și un mall au cauzat peste 350 de decese în orașele rusești Moscova, Volgodonsk și Buinaksk. Atacurile presupus teroriste au fost puse pe seama rebelilor ceceni și au constituit baza declanșării unui nou război soldat cu zeci de mii de victime și cu instalarea unui regim fidel Moscovei, condus în prezent de Ramzan Kadîrov, un apropiat al lui Putin.

La vremea respectivă, Putin ocupa funcția de prim-ministru, dar emoția colectivă declanșată de decizia invadării Ceceniei a determinat creșterea popularității fostului lider FSB până în punctul în care a fost numit președinte al Rusiei, pe data de 31 decembrie 1999.

O serie de investigații independente, conduse jurnalista Anna Politovskaia sau de fostul agent FSB Alexander Litvinenko, au arătat că cel puțin o parte dintre atacurile teroriste ar fi fost în realitate coordonate de serviciile secrete ruse pentru a determina accederea la putere a lui Putin și pentru a înlătura regimul neprietenos din Cecenia.

Atât Anna Politovskaia, cât și Alexander Litvinenko au murit asasinați în anul 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#invazie ucraina, #atacuri teroriste rusia, #isterie anti ucraineana, #kiril budanov , #invazie ucraina