Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Autobuze în care se aflau sute de soldați ucraineni au ieșit din Azovstal. Imagini cu militari răniți transportați la un spital controlat de Rusia VIDEO

Luni, 16 Mai 2022, ora 23:24
13364 citiri
Autobuze în care se aflau sute de soldați ucraineni au ieșit din Azovstal. Imagini cu militari răniți transportați la un spital controlat de Rusia VIDEO
Unul dintre autobuzele care a părăsit în seara zilei de luni uzina Azovstal FOTO Reuters

Informații contradictorii despre eliberarea soldaților răniți din combinatul Azovstal circulă în seara zilei de luni, 16 mai.

Surse de informare din Ucraina arată că răniții grav au fost evacuați din subsolurile Azovstal spre orele serii. "Mai mult, nu a fost o capitulare, așa cum a fost prezentată de presa rusă. A fost un schimb de soldați ucraineni răniți grav cu prizonierii de război ruși. Decizia a fost luată la cel mai înalt nivel. Acest lucru a fost anunțat de Alexandru Hodakovski, așa-zisul comandant al așa-zisei brigade de orci numită „Vostok”", scrie canalul de Telegram "Mariupol Acum".

Imagini cu soldați răniți grav transportați la un spital controlat de separatiști

Pe de altă parte, mai mulți corespondenți străini, inclusiv cel al agenție de presă Reuters, relatează că a văzut peste 10 autobuze, în care se aflau aparent soldați ucraineni, care au părăsit spre seară Azovstal.

Autobuze cu militari ucraineni de la Azovstal au sosit la Novoazovsk, relatează Reuters. Novoazovsk este un oraș în partea temporar ocupată a Donbassului

Din imagini se poate observa că soldații răniți sunt transportați de militari ruși, semnalizați prin cârpele albe legate de picior.

Potrivit presei ruse, 300 de persoane au părăsit Azovstal, dintre care 50 au fost rănite, care ar fi fost transportate la un spital din Novoazovsk, pe teritoriul controlat de autoproclamată republică Donețk (DPR).

Restul autobuzelor merg în direcția Yelenovka (controlată și de DPR, lângă Donețk).

Comandantul regimentului Azovstal, locotenent-colonelul Denis Procopenco, a transmis un apel video din interiorul uzinei în care a spus că, pentru a salva vieți, întreaga garnizoană Mariupol pune în aplicare decizia aprobată a Comandamentului Militar Suprem și speră în sprijinul poporului ucrainean. Procopenco nu a precizat însă despre ce decizie este vorba.

„Nu există planuri și operațiuni complet sigure în război. Întotdeauna îți asumi riscuri. Principalul lucru este să înțelegi dacă toate riscurile au fost calculate, dacă planul „B” a fost elaborat, dacă te-ai dedicat pe deplin acestui plan, care ar trebui să fie o combinație între respectarea misiunii și salvarea cât mai multor vieți ale oamenilor din subordine", a spus Procopenco într-un videoclip publicat pe rețelele sale de socializare în seara zilei de 16 mai.

„Apărătorii lui Mariupol au executat ordinul, în ciuda tuturor dificultăților, au ținut în șah forțele inamice, care au prevalat, timp de 82 de zile și au permis armatei ucrainene să se regrupeze, să antreneze mai mult personal și să primească un număr mare de arme din țările partenere”, a adăugat misterios Procopenco.

Nu există încă comentarii din partea ucraineană, toți oficialii spunând că informații oficiale va furniza în jurul miezului nopții președintele Zelenski.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#invazie ucraina, #soldati azovstal, #rezistenta mariupol, #raniti azovstal , #invazie ucraina