Vopsea minune inventată, fără precedent în lume: O dai pe casă și nu îți mai trebuie aer condiționat VIDEO

Marti, 07 Mai 2024, ora 01:06
7103 citiri
Vopsea minune inventată, fără precedent în lume: O dai pe casă și nu îți mai trebuie aer condiționat VIDEO
S-a inventat o vopsea minune, care te ajută să scapi de aerul condiționat FOTO / captură Diply

Cercetătorii au anunțat o invenție specială, ei au creat o vopsea revoluționară, care ne-ar putea îmbunătăți viața de zi cu zi, în mod considerabil. După mulți ani de studii și teste, experții de la Universitatea Purdue, Statele Unite au obținut o vopsea minune, fără precedent în lume, care reflectă 98,1 % din lumina soarelui, ducând la menținerea răcorii în casele al căror acoperiș este impregnat cu acest strat, nemaifiind nevoie de aer condiționat.

Trebuie menționat faptul că în prezent, în lume, vopselele de pe piață pot reflecta între 80 și 90% din razele astrului nostru, pe când această nouă vopsea albă a ajuns aproape de 100%, potrivit India Times.

Noua tehnologie de vopsire care va folosi acest produs pentru acoperișurile caselor, le va conferi locuințelor o temperatură scăzută în interior, cu până la 10 grade Celsius (în timpul verii), eliminând folosirea aparatelor de aer condiționat și ajutând la combaterea încălzirii globale.

SUA, presiune mare asupra unui aliat: Opriți jocul dublu cu Rusia sau vă lovesc sancțiunile

Oamenii de știință de la Universitatea Purdue din Indiana, Statele Unite, lucrează de șase ani pentru a găsi formula ideală pentru combinația perfectă a vopselei. Au fost încercate peste 100 de materiale de-a lungul studiilor.

"Ne-am uitat la diverse produse comerciale, practic tot ceea ce este alb. Am constatat că, folosind sulfatul de bariu, putem face ca suprafețele acoperite să fie cu adevărat reflectante, ceea ce înseamnă de un alb intens", a declarat Xiangyu Li, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care a făcut parte din echipa de cercetare.

Avertismentul medicilor. Starea care te poate omorî: În 40 de minute poți face infarct sau atac cerebral VIDEO

Cu toate astea, experții au obținut cea mai bună versiune a vopselei albe, care reflectă 98,1 % din razele soarelui, utilizând carbonat de calciu.

"Dacă ați utiliza această vopsea pentru a acoperi o suprafață a casei de aproximativ 1.000 de metri pătrați, estimăm ca ați putea obține o putere de răcire de 10 kilowați. Asta înseamnă mult mai puternic decât majoritatea aparatelor de aer condiționat", a explicat Xiulin Ran, profesor la Universitatea Purdue.

Această vopsea revoluționară s-ar mai putea folosi și la acoperirea cu un strat a șoselelor din marile orașe, așa cum a procedat metropola Los Angeles din Statele Unite, cu scopul de a reflecta mai multa căldură, care adesea era absorbită de asfaltul închis la culoare.

Surprinzător, o băutură e benefică pentru inimă și creier: Conține o substanță miraculoasă pentru corpul uman

Acoperirea albă numită CoolSeal are ca rezultat temperaturi mai scăzute cu 10 până la 15 grade Fahrenheit. Potrivit EPA, acest lucru poate preveni nu numai decesele și bolile cauzate de căldură, ci și limitarea epuizării calității apei cauzată de pământul încălzit.

Utilizarea noii tehnologii de vopsea cu sulfat de bariu ar putea face străzile și mai răcoritoare și ne poate ajuta să oferim o șansă mai bună împotriva încălzirii globale.

Quarterly Report - Editia 4

Descoperire înfricoșătoare într-o casă cumpărată în urmă cu 5 ani. Ce se afla în spatele unei uși ascunse VIDEO
Descoperire înfricoșătoare într-o casă cumpărată în urmă cu 5 ani. Ce se afla în spatele unei uși ascunse VIDEO
Proprietarul unei casei a descoperit o cameră ascunsă în spatele unui perete decorativ, la câțiva ani de la mutare. Descoperirea sa a făcut furori pe rețelele de socializare, scrie The...
Rusia a descoperit rezerve uriașe de gaze și petrol pe teritoriul britanic din Antarctica
Rusia a descoperit rezerve uriașe de gaze și petrol pe teritoriul britanic din Antarctica
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol pe teritoriul britanic din Antarctica, de zece ori mai mari decât cele extrase din Marea Nordului într-o jumătate de secol, potrivit dovezilor...
#inventie minune, #vopsea alba, #vopsea, #inventie, #casa vopsita ciudat, #aer conditionat, #descoperire , #stiri externe