Descoperire ce va revoluționa lumea: Invenție nemaivăzută, de 100.000 de ori mai subțire decât firul de păr VIDEO

Joi, 20 Iunie 2024, ora 01:04
6293 citiri
Descoperire ce va revoluționa lumea: Invenție nemaivăzută, de 100.000 de ori mai subțire decât firul de păr VIDEO
Chinezii au inventat un nou material de 100.000 de ori mai subțire decât firul de păr FOTO: X

O echipă de oameni de știință care a efectuat un studiu publicat în revista Science pe 6 iunie 2024 a făcut o descoperire extraordinară care va revoluționa lumea. Experții au reușit să creeze o invenție nemaivăzută pe plan mondial, un nou material de 100.000 de ori mai subțire decât un fir de păr.

Această minunăție ar duce la dezvoltarea unor cipuri de memorie nemuritoare și va reduce dramatic costurile centrelor de date.

Cercetătorii de la Universitatea de știință și tehnologie din Huzhou, China au dezvoltat un nou material din care s-ar putea produce cipuri de memorie cu o durată de viață aproape infinită. Realizată folosind un nou tip de material feroelectric, această descoperire ar putea deschide ușa către reducerea costurilor centrelor de date, explorării de adâncime și industriei aerospațiale, potrivit Interesting Engineering.

În prezent, materialele feroelectrice sunt adesea folosite pentru a produce cipuri în scopuri de stocare și detectare. Aceste materiale sunt esențiale pentru inteligența artificială și alte domenii de înaltă tehnologie afectate de sancțiunile SUA, deoarece Statele Unite și China se angajează într-un război tehnologic.

Descoperire de răsunet ce confirmă scrierile din Biblie: Cum a răpus îngerul lui Dumnezeu o armată de 185.000 de soldați

Materialele feroelectrice sunt excelente pentru crearea cipurilor de stocare datorită consumului redus de energie, citirii fără pierderi și capacităților de scriere rapidă. Materialele pot schimba rapid stările sub un câmp electric, cunoscut sub numele de polarizare, care rămâne stabil chiar și după îndepărtarea câmpului.

În acest scop, materialele feroelectrice sunt utilizate în prezent în tehnologia de stocare, senzori și dispozitive de recoltare a energiei. Cu toate acestea, ele au și potențialul de a fi utilizate în construcția de servere de stocare sau pentru a susține centre mari de date în viitor.

Acest lucru ar putea avea un impact potențial asupra rivalității continue dintre SUA și China în domeniul tehnologiilor AI. Cu toate acestea, materialele feroelectrice tradiționale utilizate pe scară largă comercial, cum ar fi titanatul de zirconat de plumb (PZT), pot suferi ceea ce este cunoscut sub numele de oboseală feroelectrică în timpul utilizării.

Descoperire memorabilă de acum 1.600 de ani: Cea mai veche dovadă despre existența lui Iisus Hristos

„Când încărcăturile curg în timpul proceselor de stocare și citire, acele defecte se mișcă și se acumulează, blocând în cele din urmă procesul de polarizare și ducând la defectarea dispozitivului”, a explicat He Ri, profesor asociat la Institutul CAS din Ningbo și primul autor al studiului.

„Este precum valurile care adună pietre mici în mare, formând treptat un recif mare care blochează fluxul valurilor”, a adăugat el. Problema s-a dovedit a fi rezolvabilă prin construirea de materiale feroelectrice în straturi”.

Folosind simulări la nivel atomic asistate de inteligență artificială, cercetătorii au descoperit că materialele feroelectrice de alunecare bidimensionale se deplasează în întregime în timpul transferului de sarcină atunci când sunt plasate sub un câmp electric. Acest lucru previne mișcarea și acumularea defectelor încărcate, evitând astfel oboseala.

Echipa a dezvoltat un material stratificat bidimensional cu grosime de nanometri, cunoscut sub numele de 3R-MoS2. Un nanometru este de aproximativ 100.000 de ori mai mic decât diametrul unui fir de păr uman.

Fenomenul ”apocaliptic” creează groază: ”Este devastator pentru întreaga lume”, de la Londra în Italia, New York și Maldive

„Testele de laborator au arătat că 3R-MoS2 a prezentat o degradare zero a performanței după milioane de cicluri, sugerând că dispozitivele de stocare realizate din acest nou material feroelectric alunecos bidimensional nu au limitări de citire/scriere”, se arată în raportul CAS.

Raportul a mai precizat că, în timp ce materialele feroelectrice tradiționale de tip ioni, cum ar fi PZT, permit zeci de mii de cicluri de citire/scriere, dispozitivele de stocare realizate din noul material feroelectric cu alunecare bidimensională nu au o astfel de limitare.

Fără limite de citire/scriere, cipurile de stocare realizate din acest material ar fi extrem de durabile. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru le-ar face ideale pentru utilizare în medii extreme, cum ar fi explorarea aerospațială și de adâncime.

Având în vedere dimensiunea minusculă a materialului, ar spori considerabil capacitatea de stocare în aplicații la scară largă, cum ar fi centrele de date.

Cel puțin 16 morți după ce un incendiu a izbucnit într-un mare centru comercial. Unde s-a întâmplat tragedia VIDEO
Cel puțin 16 morți după ce un incendiu a izbucnit într-un mare centru comercial. Unde s-a întâmplat tragedia VIDEO
Un incendiu izbucnit miercuri seară într-un centru comercial din Zigong, un oraș din provincia Sichuan, a provocat moartea a cel puțin 16 persoane, conform unui raport actualizat publicat de...
Submarinele nucleare americane ies la suprafață în curtea din spate a Chinei
Submarinele nucleare americane ies la suprafață în curtea din spate a Chinei
Armata Statelor Unite a anunțat că unul dintre submarinele sale nucleare a fost reîncărcat cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune la un nod militar crucial din vestul Oceanului...
#inventie minune, #noua inventie, #nou material, #nou material inventat cercetatori, #China, #cipuri memorie computer , #stiri externe
  1. Cel puțin 16 morți după ce un incendiu a izbucnit într-un mare centru comercial. Unde s-a întâmplat tragedia VIDEO
  2. Germania intenționează să reducă la jumătate ajutorul militar acordat Ucrainei
  3. Capacitatea de a intimida Occidentul, cea mai eficientă armă a lui Putin. Analiza Atlantic Council
  4. Eurodeputații români, dezbinați în Parlamentul European. Victor Negrescu: ”Din nefericire, sunt voturi irosite”
  5. Al doilea mandat al Ursulei von der Leyen, în mâinile Giorgiei Meloni. Alegerea grea cu care se confruntă premierul Italiei
  6. Cum sunt fraudate concursurile de angajare la stat. Un fost ministru rupe tăcerea. Românii, furați de „stăpânii" instituțiilor publice
  7. Descoperire neobișnuită făcută în craterul creat de un asteroid: Orașul plin cu 72.000 de tone de diamante VIDEO
  8. Descoperire neașteptată despre un lucru făcut zilnic: Nu faci cancer, boli de inimă și ai mintea limpede
  9. Ucraina se confruntă cu 6 provocări majore. Putin schimbă și are un nou plan
  10. Cum sunt recrutați și pregătiți agenții Secret Service în SUA. Alte scandaluri care au vizat agenția