Descoperire ce va revoluționa lumea: Invenție nemaivăzută, de 100.000 de ori mai subțire decât firul de păr VIDEO

Joi, 20 Iunie 2024, ora 01:04
6293 citiri
Descoperire ce va revoluționa lumea: Invenție nemaivăzută, de 100.000 de ori mai subțire decât firul de păr VIDEO
Chinezii au inventat un nou material de 100.000 de ori mai subțire decât firul de păr FOTO: X

O echipă de oameni de știință care a efectuat un studiu publicat în revista Science pe 6 iunie 2024 a făcut o descoperire extraordinară care va revoluționa lumea. Experții au reușit să creeze o invenție nemaivăzută pe plan mondial, un nou material de 100.000 de ori mai subțire decât un fir de păr.

Această minunăție ar duce la dezvoltarea unor cipuri de memorie nemuritoare și va reduce dramatic costurile centrelor de date.

Cercetătorii de la Universitatea de știință și tehnologie din Huzhou, China au dezvoltat un nou material din care s-ar putea produce cipuri de memorie cu o durată de viață aproape infinită. Realizată folosind un nou tip de material feroelectric, această descoperire ar putea deschide ușa către reducerea costurilor centrelor de date, explorării de adâncime și industriei aerospațiale, potrivit Interesting Engineering.

În prezent, materialele feroelectrice sunt adesea folosite pentru a produce cipuri în scopuri de stocare și detectare. Aceste materiale sunt esențiale pentru inteligența artificială și alte domenii de înaltă tehnologie afectate de sancțiunile SUA, deoarece Statele Unite și China se angajează într-un război tehnologic.

Descoperire de răsunet ce confirmă scrierile din Biblie: Cum a răpus îngerul lui Dumnezeu o armată de 185.000 de soldați

Materialele feroelectrice sunt excelente pentru crearea cipurilor de stocare datorită consumului redus de energie, citirii fără pierderi și capacităților de scriere rapidă. Materialele pot schimba rapid stările sub un câmp electric, cunoscut sub numele de polarizare, care rămâne stabil chiar și după îndepărtarea câmpului.

În acest scop, materialele feroelectrice sunt utilizate în prezent în tehnologia de stocare, senzori și dispozitive de recoltare a energiei. Cu toate acestea, ele au și potențialul de a fi utilizate în construcția de servere de stocare sau pentru a susține centre mari de date în viitor.

Acest lucru ar putea avea un impact potențial asupra rivalității continue dintre SUA și China în domeniul tehnologiilor AI. Cu toate acestea, materialele feroelectrice tradiționale utilizate pe scară largă comercial, cum ar fi titanatul de zirconat de plumb (PZT), pot suferi ceea ce este cunoscut sub numele de oboseală feroelectrică în timpul utilizării.

Descoperire memorabilă de acum 1.600 de ani: Cea mai veche dovadă despre existența lui Iisus Hristos

„Când încărcăturile curg în timpul proceselor de stocare și citire, acele defecte se mișcă și se acumulează, blocând în cele din urmă procesul de polarizare și ducând la defectarea dispozitivului”, a explicat He Ri, profesor asociat la Institutul CAS din Ningbo și primul autor al studiului.

„Este precum valurile care adună pietre mici în mare, formând treptat un recif mare care blochează fluxul valurilor”, a adăugat el. Problema s-a dovedit a fi rezolvabilă prin construirea de materiale feroelectrice în straturi”.

Folosind simulări la nivel atomic asistate de inteligență artificială, cercetătorii au descoperit că materialele feroelectrice de alunecare bidimensionale se deplasează în întregime în timpul transferului de sarcină atunci când sunt plasate sub un câmp electric. Acest lucru previne mișcarea și acumularea defectelor încărcate, evitând astfel oboseala.

Echipa a dezvoltat un material stratificat bidimensional cu grosime de nanometri, cunoscut sub numele de 3R-MoS2. Un nanometru este de aproximativ 100.000 de ori mai mic decât diametrul unui fir de păr uman.

Fenomenul ”apocaliptic” creează groază: ”Este devastator pentru întreaga lume”, de la Londra în Italia, New York și Maldive

„Testele de laborator au arătat că 3R-MoS2 a prezentat o degradare zero a performanței după milioane de cicluri, sugerând că dispozitivele de stocare realizate din acest nou material feroelectric alunecos bidimensional nu au limitări de citire/scriere”, se arată în raportul CAS.

Raportul a mai precizat că, în timp ce materialele feroelectrice tradiționale de tip ioni, cum ar fi PZT, permit zeci de mii de cicluri de citire/scriere, dispozitivele de stocare realizate din noul material feroelectric cu alunecare bidimensională nu au o astfel de limitare.

Fără limite de citire/scriere, cipurile de stocare realizate din acest material ar fi extrem de durabile. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru le-ar face ideale pentru utilizare în medii extreme, cum ar fi explorarea aerospațială și de adâncime.

Având în vedere dimensiunea minusculă a materialului, ar spori considerabil capacitatea de stocare în aplicații la scară largă, cum ar fi centrele de date.

Miracolul feroviar de mare viteză din China. Rețeaua statului comunist poate înconjura Pământul
Miracolul feroviar de mare viteză din China. Rețeaua statului comunist poate înconjura Pământul
China a creat cea mai extinsă rețea feroviară de mare viteză din lume în doar două decenii. De la lansarea primei linii ferate de mare viteză în 2008, rețeaua a crescut la aproximativ...
Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
Este puternicul lider al Chinei condus subtil, din spatele cortinei puterii de soția sa la fel de influentă? Unele surse media susțin că prima doamnă a Chinei, Peng Liyuan, exercită o...
#inventie minune, #noua inventie, #nou material, #nou material inventat cercetatori, #China, #cipuri memorie computer , #stiri externe
  1. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  2. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  3. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  4. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  5. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  6. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  7. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera
  8. Consilierul lui Rareș Petru Achiriloaie (ANPDCA) a demisionat
  9. Adrian Cioroianu a devenit oficial suspect în dosarul dezvăluirii că Emilia Șercan analizează teza de doctorat a lui Mircea Geoană
  10. Mesaj Ro-Alert de urgență GRAVĂ pentru București. Ce recomandă autoritățile FOTO