Prima mare investiție după finalizarea Autostrăzii A10, Sebeș - Turda. Terminal de mărfuri de 10 milioane de euro realizat de o companie din Dubai

Autor: N.G.
Marti, 22 Martie 2022, ora 23:14
13725 citiri
Prima mare investiție după finalizarea Autostrăzii A10, Sebeș - Turda. Terminal de mărfuri de 10 milioane de euro realizat de o companie din Dubai
Reprezentarea grafică a viitorului terminal intermodal de mărfuri de la Decea

Finalizarea autostrăzii A10, Sebeș - Turda, aduce prima mare investiție străină în județul Alba. Peste 10 milioane de euro vor fi cheltuiți în prima etapă a construcției celui mai important terminal intermodal de mărfuri din Transilvania.

Centrul de afaceri va fi realizat pe raza localității Decea, comuna Mirăslău, între Autostrada A10 și DN1, respectiv magistrala 300 de cale ferată București - Borș. Aici vor fi transportate anual până la 100.000 de containere din portul Constanța, marfa urmând a fi direcționată pe cale rutieră spre destinațiile din Transilvani.

Reprezentanții companiei Dubai Ports World au anunţat recent că vor investi 10 milioane de euro în proiectul iniţiat de investitorul belgian Industrial and Logistics Developments NV. Între cele două companii a fost realizată o asociere care permite finanțarea proiectului.

Noul terminal intermodal ar urma să aibă peste 300 de angajați, o mană cerească pentru zona urbană Aiud - Ocna Mureș din Alba. Zona va fi legată de portul din Constanţa prin intermediul căii ferate.

”Cosmin Carstea, CEO-ul companiei, ne-a transmis faptul în vecinătatea Aiudului va fi dezvoltat un terminal intermodal modern prin care Municipiul Aiud se va conecta cu restul lumii prin cel mai important nod de marfă din regiune – Portul Constanţa. L-am asigurat de întregul nostru sprijin în identificarea forţei de muncă necesare, am convenit organizarea unor evenimente şi am discutat despre posibilitatea înfiinţării unei rute Aiud – Decea prin intermediul autobuzelor electrice care vor deveni funcţionale la momentul finalizării terminalului intermodal”, a transmis Primăria municipiului Aiud.

Dubai Ports World este operator portuar în Constanţa din 2004 şi deţine circa 10% din traficul global de containere, respectiv circa 70.000 de containere în fiecare an.

Lucrările propuse la Decea constau în realizarea dispozitivului de linii din incinta terminalului, rezolvarea interferenţelor cu conducta magistrală de gaze şi realizarea împrejmuirii. Pentru deservirea feroviară a zonei industriale se realizează o legătură la infrastructura feroviară publică în Staţia CF Unirea, prin intermediul unei linii de cale ferată de racord amplasată pe partea stângă a magistralei feroviare 300 Teiuş – Războieni. Linia de cale ferată are o lungime de circa 1,6 km şi după intrarea în incinta industrială se leagă la dispozitivul de linii de cale ferată al terminalului logistic.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#investitie, #autostrada, #Alba, #terminal, #marfuri, #Dubai, #Constanta, #Containere , #investitii