Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Top 3 categorii de bunuri de lux ce reprezintă o investiție inteligentă

Advertorial
Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 13:02
16120 citiri
Top 3 categorii de bunuri de lux ce reprezintă o investiție inteligentă
Sursa foto: Shutterstock

În perioadele cu instabilitate economică, un domeniu pare a fi mereu printre puţinele care nu sunt afectate de crize. Din contră, oameni din întreaga lume aleg să investească sume impresionante în produsele de lux, şi totul din motive pur economice.

Pe măsură ce pe etichetele produselor de lux cresc prețurile și îngustează distribuția, gențile de designer se revând, adesea, cu sume mai mari. Acelaşi lucru se întâmplă, de asemenea, cu restul obiectelor din acest segment, precum ceasurile şi bijuteriile. De la începutul anului 2020, odată cu debutul pandemiei de COVID 19 în aproape toată lumea, accesibilitatea a scăzut din cauza problemelor legate de procesul de distribuţie. Restricţiile impuse iniţial au afectat procesele de producţie şi de aprovizionare, însă această etapă a durat puţin. Dat fiind faptul că oamenii nu au putut călători în acea perioadă şi nici să petreacă timp la restaurantele preferate, şi-au focalizat atenţia pe achiziţionarea de bunuri. Astfel, cererea pentru produsele de top noi sau la mâna a doua a crescut spectaculos.

De la maşinile premium precum A class până la accesoriile din acelaşi segment, toate sunt produse în care oamenii cu inteligenţă financiară aleg să investească oricând. Aceste achiziţii sunt în aria de interes a celor pasionaţi de investiţii mai ales în perioadele cu instabilitate economică, aşa cum s-a întâmplat în 2008 şi, recent, pe perioada pandemiei.

Iată care sunt domeniile în care oamenii aleg să investească:

Imobiliare

Este unul din cele mai simple domenii, ideal pentru investiții. Nu este nevoie de o experienţă anterioară, nici măcar de prea mult studiu, pentru a investi în imobiliare. Aici, principalul criteriu după care oamenii se ghidează pentru a face o investiţie bună este locaţia imobilului. Indiferent de dimensiunea acestuia, de numărul de camere şi de calitatea produselor alese pentru amenajare, locaţia este principalul factor de decizie.

Fie că este vorba despre un apartament într-un oraş oarecare, la mare sau la munte, şansele ca acesta să se vândă sau închirieze cu un preţ bun, fără a-și pierde valoarea în timp, cresc datorită amplasamentului.

Accesorii de lux

Când vine vorba de investiții de lux, gențile sunt în topul clasamentului. Ce-i drept, nu este vorba de orice geantă ci, mai exact, de gențile realizate de către titanii industriei modei. De exemplu, în 2016, o geantă Hermès Himalayan Birkin, cu ornamente din aur alb și diamant, s-a vândut cu 372.600 USD. Însă, valoarea acestor genţi nu constă doar în calitatea lor, ci şi în sistemul lor de producţie controlat. Într-un an sunt fabricate şi vândute aprox. 12.000 genți Birkin, şi doar unei liste foarte exclusiviste de clienți. Astfel, genţile, ceasurile şi bijuteriile sunt considerate, de multe persoane potente financiar, drept investiţii şi nu cheltuieli, cum am putea crede.

Autoturismele

Cei mai mulţi dintre noi ne-am îndrăgostit cel puţin o dată în viaţa noastră de o anume maşină de lux sau premium. În urma unei recesiuni economice, oamenii nu sunt deloc reticenți în a plăti sume mari de bani. Aşa se explică creşterea vânzărilor de lux din perioada pandemiei de COVID 19. Asta, deoarece o mașină este mult mai mult decât un articol de lux; este un atu, unul care se poate dovedi a fi o investiție pentru viitor. Un automobil de lux poate fi folosit drept garanție pentru un împrumut bancar, poate avea o valoare ridicată la revânzare şi, în plus, caracteristicile sale de siguranță tind să fie printre cele mai bune.

Bunurile de lux ar putea deveni cele mai bune active în care să investim în următorii ani. Piața înfloritoare a acestora este încă una dintre cele mai de succes industrii la nivel mondial.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#investitie, #bunuri de lux, #afacere, #ceasuri lux, #bijuterii, #imobiliare, #masini , #investitii