Cinci ambulatoriile de specialitate de la patru spitale din localităţi amplasate în judeţe din vestul ţării vor beneficia de investiţii în valoare de peste 34 de milioane de lei în echipamente medicale de ultimă generaţie.
Banii provin din fonduri europene, prin Programul Sănătate, pentru care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest este Organism Intermediar. Cea mai mare sumă o va primi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţe Timişoara, unde se vor face investiţii în ambulatoriul de recuperare şi balneologie şi în cel ORL. Spitalele care vor beneficia de investiţii în aparatură medicală de ultimă generaţie sunt din Timişoara, Deva, Vulcan şi Sebiş.
”Cinci ambulatorii din aceste oraşe vor fi modernizate prin Programul Sănătate, pentru care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest este Organism Intermediar. Ambulatoriile vor crea un mediu mai sigur şi mai confortabil pentru pacienţi. În plus, ele vor fi dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie, ceea ce va permite diagnosticarea mai rapidă şi tratamente mai eficiente pentru pacienţi”, informează, vineri, ADR Vest.
Suma totală care va fi investită în cele cinci ambulatorii depăşeşte 34 de milioane de lei. Cei mai mulţi bani îi va primi Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Acesta va beneficia de 12,7 milioane de lei pentru extinderea, reabilitarea, modernizare şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie care va fi parţial demolată şi extinsă şi de 5,6 milioane de lei pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea infrastructurii ambulatoriului O.R.L.
De asemenea. 1,8 milioane lei vor fi alocaţi pentru modernizarea şi dotarea laboratorului de radiologie şi imagistică medicală, a laboratorului de medicină nucleară şi pentru extinderea pentru cabinet de pediatrie în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Un alt proiect vizează modernizarea ambulatoriului din municipiul Vulcan, pentru care sunt alocaţi 8,1 milioane de lei, în timp ce 6,2 milioane lei vor fi investite în extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate - Pneumologie la Spitalul de Boli Cronice Sebiş, în cazul acestui spital fiind vorba despre a doua fază a proiectului de modernizare.
”Modernizarea ambulatoriilor nu înseamnă doar clădiri noi şi echipamente moderne, ci servicii medicale mai bune şi mai accesibile pentru fiecare om din Regiunea Vest. Ne dorim ca locuitorii să poată primi îngrijire de calitate aproape de casă, fără stres şi fără drumuri lungi. Prin acest proiect ne asigurăm că toţi cei din comunitate au parte de îngrijirea pe care o merită”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.
Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în zona de vest au fost modernizate şi dotate 17 ambulatorii şi 17 unităţi de primiri urgenţe şi au fost înfiinţate a 4 centre comunitare medico-sociale, precum şi achiziţionate 158 de ambulanţe.