Alexandru Lazar

Alexandru Lazar

avocat si doctorand

5 articole

Din 15 septembrie 2015 va fi Partner Lawyer/Socio (unul dintre cei trei parteneri) in cadrul firmei de avocatura IntLaw, cu sediul in Barcelona (Spania). Din martie 2009 si pana in septembrie 2013 a fost Associate Senior Lawyer la biroul international de avocatura Baker & McKenzie de unde a plecat pentru a se incorpora unui nou proiect in cadrul prestigiosului birou spaniol de avocatura Ramon y Cajal Abogados, ca Senior Lawyer, unde a intemeiat departamentul de Corporate Compliance in cadul sediului din Barcelona. A fost fondator al departamentului de Consultanta Juridica LSRS si Director de Consultanta Juridica LSRS pana in vara anului 2013, functie pro bono. Este membru al grupului de lucru de modificari legislative in materie de executii ipotecare din cadrul comisiei legislative al Baroului din Barcelona (ICAB). De asemenea este membru activ al fundatiei CAESAR.

Cum ar trebui sa arate programul de Corporate Compliance al unei societati (aplicabil 100% si la un partid politic)?

Programul de CC trebuie facut in baza unei harti de riscuri (risk map). Adica trebuie sa vedem la ce riscuri este expusa societatea; sa vedem ce infractiune penala pot comite reprezentantii si integrantii companiei si ce structura are societatea. De asemenea, se realizeaza interviuri cu reprezentantii societatii. Dupa ce se stabileste mapa de...

Opinie politica: Pana si albinele comunica intre ele

Cu totii stim ca este mai intelept cel ce asculta de trei ori mai mult decat vorbeste. Plecand de la aceasta premisa, a obligatiei de a asculta, sustin ca acolo unde exista unitate putem vorbi de comunitate, putem vorbi de progres. Sa ne uitam in trecut. Acum mult, mult timp. Cand s-au format primele comunitati umane, primele sate, primele...

Codul etic (al partidelor)

Notiunea de cod etic al partidelor este in ultimul timp tot mai utilizata in Europa occidentala. Este esential, as indrazni a spune, pentru partidele care se definesc prin transparenta si care afirma ca apara valori fundamentale. Pentru partidele care doresc a primi voturi si a reprezenta cetatenii. Pe scurt, codul etic este asemenea unui...

Romania nu are nevoie de o revolutie, ci de evolutie. De un PACT

Cei care ma cunosc m-au auzit spunand fraza: "Romania nu are nevoie de o revolutie, ci de evolutie. Romania are nevoie de un PACT". Evolutia inseamna a merge spre ceva mai bun. Cel putin, asa inteleg eu. Poate exista insa evolutie fara o alternativa politica reala? Pentru mine nu poate exista. Sunt sigur ca nici pentru voi. Ma urc in...

Doamna Pippidi, daca nu aveti nimic bun de spus, mai bine nu mai spuneti nimic

Nu am inteles, pana acum cateva zile, la ce se referea Constantin Brancusi cand spunea "V-am lasat saraci si prosti, v-am gasit si mai saraci si mai prosti" . Cand spunea "saraci", eram ferm convins ca nu se referea la starea materiala. Brancusi era un artist, iar pentru un artist materialul este ceva vulgar. Se referea la spirit. Saracia...

Ultimele comentarii


cu cat e bagata mai mult in seama

eu zic ca respectiva cu cat e bagata mai mult in seama cu atat e ajutata sa obtina vre'o sinecura de la partidul-stat, de pilda un scaun de euro-deputat. Eu as lasa'o in lumea ei sa faca spume. Oricum nu ea e problema. Trebuie tratata ca atare. Ea traieste din valva produsa.


Turnul impartit de Alina Mungiu cu Maria Grapini

Daca i se strica o chiuveta Alinei Mungiu i-o repara cumva un absolvent de facultate cu master si doctorat?
Hainele pe care dansa le poarta cu atata gratie sunt cusute de absolventi de sociologie ?
Mancarea pe care o mananca acasa, la restaurant si in avion -uneori, spre sila dansei, alaturi de co-nationali pasageri si ei - e facuta de absolventi de la Sorbona?
Cum sa va ajutam sa intelegiti Alina Mungiu, ca nu puteti trai doar intr-un turn de fildes alaturi de Marina Grapini care a dat si ea certificat de prosti celor care gandesc?
Buna companie v-ati ales!


lucianp 08:07 "Compania la care lucrez imi plateste business

class pentru toate zborurile internationale spre China, SUA, Europa, India, si hoteluri 5 stele,..."

Extraordinar luciane, era sa pic sub masa. Chiar asa globetrotter te platesc astia? Si pentru postaceala de aici ce-ti plateste compania aceea bengoasa?


frumos articol. un raspuns demn de brancusi adresat unei persoane

care si-a pierdut busola intelectuala si spirituala. ma bucura citatul din brancusi, nu numai pentru motive personale, cat pentru actualitatea afirmatiilor lui in fata comunistilor care isi pregateau domnia in romania.

in secolul nostru, nimic nu a evoluat de la incuibarirea pippizilor cu steaua rosie in frunte. ei sunt tot acolo, ei si progenitura lor descreierata.

poate ca macar azi, 10 august 2018, in ceasul la 24-lea, brancusi poate sa fie razbunat. ce-ti doresc eu tie, dulce romanie... spunea alt mare constructor al romaniei unite!


Au fost intotdeauna intelectuali

care s-au pupat cu tot felul de ideologii, unii din naivitate, altii din convingere, altii oportunisti. Asta nu ii face mai putin intelectuali, in purul sens al termenului ca ne place noua sau nu. Cita vreme discutia se poate purta intr-un minim reper logic, si civilizat e OK. Dna Mungiu cam rateaza ambele aspecte.


Frau Mungiu-Pipizdi,de la parintii mei am invatat un lucru mare:

Orice om din aceasta lume,are valoarea lui,indiferent de starea lui sociala,bogat,sara,amarit,gunoier,invatator,avocat,spalator de vase!

Deci aroganta dumitale este fara de margini,dar mai rau da in prostie.
Ca sa-i numesti pe romani Lumpendiaspora este un lucru impardonabil.
In limba germana Lumpen=Cirpā.Deci eu am sa te numesc de acum incolo Frau Kirpā.


Intelectuali şi ONG-uri

Dreptul la opinie e sfant. Trebuie insă tinut seama că intelectualul public devine si simbol. Dna Mungiu-Pippidi reuseste să strice imaginea intelectualilor si ONG-urilor exact cand este electoratul mai frămantat dacă să ia sau nu pomană de la penali.


90 % ...emigranti putina carte ...cam asta e problema ...de fond

Educatie ...Tineri romani inalta calificare ...ultimii din UE ...statistici oficiale
Parinti, tineri dusi cu pluta ...Studii superioare ...birocrati productie record la hectar

Parinti lumea 3-a
...cariera top-ue-vest
... ...stop educatie clisee nationale ...meditatii clasice ...apa de ploaie
... ...schimbati macazul ...activitati extraScolare ...electronica IT ...secol xxi

emigrant programator usa ...salariu mediu ...10.000 $/luna
...obligatoriu microb IT in timp util ...clasa v-a Gimnaziu
...search " meditatii programare " ...youTube ...ing.IT ...:)
... ...exclus firme ochi albastrii ...instructori dusi cu pluta

succes
...


despre exceptii

dar aceste exceptii tind sa se faca auzite/vazute, printr-un comportament necivilizat. Ei exista, fara doar si poate, sigur ca in momentul in care zbori spre Romania sansele sunt ca acesti necivilizati sa fie Romani, dar in rest ...fiecare natie ii are. Dna Mungiu a luat-o pe aratura de citiva ani asta e tot


Domnul Lazar va cer sfatul

Compania la care lucrez imi plateste business class pentru toate zborurile internationale spre China, SUA, Europa, India, si hoteluri 5 stele, ca asta este standardul. In cazul acesta mai sint lumpen sau nu, sau am nevoie de counseling the la doamna Pippidi?
Am vazut multi romani in pergrinarile mele, unii chiar debordant de galagiosi, dar eu le inteleg atitudinea ca o euforie a plecari in vacanta spre Romania si nu mi-a fost niciodata rusine sa ii salut sau sa vorbesc cu ei. Din contra, de multe ori i-am invidiat pentru vitalitatea si sinceritatea neafectata cy care se comporta, si nu am observat dispret sau desconsiderare din partea lucratorilor liniilor aeriene. Deci pe scurt: nu stiu despre ce vorbeste doamna Pippidi.