Constantin Codreanu

Constantin Codreanu

analist din Republica Moldova

7 articole

Constantin Codreanu este analist politic, jurnalist, activist civic, Presedinte executiv al Consiliului National al Reintregirii (Romania), reprezentant al Blocului Unitatii Nationale (Republica Moldova) si militant pentru reunirea celor doua state romanesti.

2015 - anul in care "Sindromul Republica Moldova" s-a acutizat, iar reunirea cu Romania a castigat noi sustinatori

"Sindromul Republica Moldova" este fratele geaman al celebrului "Sindrom Stockholm" ce descrie comportamentul unei victime rapite sau captive care, in timp, incepe sa isi simpatizeze rapitorul. In cele din urma, victima devine extrem de atenta la nevoile rapitorului si ajunge sa isi ignore propriile nevoi. Fara a intra in dedesubturile...

Republica Moldova: intre referendum pentru unirea cu Romania si oligarhicid

Doua au fost elementele care au marcat Republica Moldova la jumatatea lunii octombrie. Referendum pentru unire - victorie importanta a unionistilor Primul s-a consumat in cadrul unui Forum Public, convocat de intaistatatorii de la Presedintie, Guvern si Parlament, unde s-a discutat semnarea unui "Pact social" pentru Republica Moldova....

Scrisoare deschisa pentru presedintele Iohannis: Salvati-ne, fiti eroul nostru!

Stimate domnule presedinte, va scriu din cel de-al doilea stat romanesc, de pe celalalt mal al Prutului. Un rau care ne desparte, spun cei care ne vor raul ca natiune. Un rau care ne uneste, spun cei care nu uita de trecutul nostru comun si care cred in viitorul nostru comun. In noiembrie 2014, am inghetat ore in sir in fata unuia dintre...

Ziua nationala a sperantei pentru romanii din Republica Moldova

Dupa destramarea Uniunii Sovietice si desprinderea de "Imperiul Raului", pentru romanii din Republica Moldova 1 Decembrie nu e doar Ziua Nationala a Romaniei. La Chisinau, 1 Decembrie este si ziua nationala a sperantei. Este ziua in care s-a asteptat si se asteapta in continuare, cu nazuinta sincera, reeditarea actului istoric din 1918....

Reunirea Republicii Moldova cu Romania. Ce facem cu regiunea transnistreana?

Un aspect important al oricarei dezbateri privind reintregirea Romaniei vizeaza dosarul transnistrean. Ce facem cu regiunea transnistreana in cazul reunirii celor doua state romanesti? Cum procedam cu autoritatile autoproclamate de la Tiraspol? Ce se intampla cu fortele ruse dislocate pe malul stang al Nistrului si armamentul stocat...

Palma jandarmului roman pe obrazul Unirii

Marsul unionist de sambata a starnit o adevarata valtoare mediatica. In special, pe plan national. Nu a lipsit, insa, si cea de pe plan international - Washington Post a inclus in paginile sale virtuale cateva fraze despre evenimentul de la Bucuresti. Dezbateri sinuoase, Breaking News-uri suculente, scenarii intortocheate, toate insirate,...

Proiectul de tara al Romaniei intre Putin si Ciolos

Cu doi ani inainte de Centenarul Marii Uniri, romanii au sansa istorica de a contribui decisiv la singurul proiect de tara pe care il poate avea Romania in viitorul apropiat: ReUnirea. Cu siguranta, putem utiliza si termenul "reintregire" pentru a trasa cu bisturiul lingvistic precizia semantica a demersului. Sansa are ca sistem de...

Ultimele comentarii


Întrebare

Dar in decembrie 89 au avut aprobare de la jandarmerie? A, pardon, in regimul trecut nu erau atitea organe de bātut populatia.


Legal

Unirea Moldovei cu Romania s-a votat la 27 martie 1918.
Semnatura e semnatura.
Cat despre palma amintita, sa inteleg din articol ca cetatenii moldoveni pling de dorul cizmei rusesti.
Niste deportari mai lispsesc si sugestia ca trebuie sa vorbesti ruseste sa te califici ca om.
Ptr cine nu stie, in Chisinau inainte de 1989 erai apostrofat daca vorbeai romaneste.
In fata Limbii si Culturii Romanesti Moscovei i se face rau. O scoala Romaneasca face cat un regiment de tancuri rusesti. Si tancurile nu produc nimic!


pai sigur,au gasit acarul paun -jandarmul bruta ! ce convenabil !

daca erau asa de patrioti cei ce au dat autorizatia de miting,nu trebuiau sa impuna nici o restrictie ! cum acestea au aparut,jandarmii si-au facut datoria si nimik mai mult ! jandarmul nu musca,daca nu-l asmute cineva !


Sigur, ReUnirea ar fi fireasca, necesara, benefica.

Dar, avem si aici un dar. Cine plateste ReUnificarea, ca asta nu se poate realiza chiar gratis. Asta costa. Romania nu are in acest moment acei bani. Nu avem bani pentru autostrazi, scoli, pensii, si multe, multe altele. Are Basarabia, sau cum vreti sa-i spuneti, Republica Moldova, acei bani? Ca noi tot sarim in fata ca avem deja un bun exemplu; Reunificarea Germaniei. Da, dar stiti cat a platit RFG pentru RDG? Si inca plateste si acum? Noi, romanii inca nu avem nici banii, nici potentialul economic al Germaniei, al fostului RFG. Daca Basarabia are acei bani, sunt bineveniti. Noi vrem sa ne ReUnim, dar nu vrem sa si platim singuri asta. Ca e prea scump. Stiti, imbratisarile, pupaturile, cuvintele frumoase sunt pe gratis. Dar de aici inainte trebuie sa vorbim si despre bani, ca celelalte nu sunt tot pe gratis.


Palma jandarmului ? Sa fim seriosi !

Cei care conduc efectivele de jandarmi in astfel de situatii sufla si in iaurt dat fiind antecedentele altor colegi care au patit-o . Deci motivatia barbariei cu care au actionat jandarmii impotriva unor adevarati eroi trebuie cautata foarte sus . Jandarmii au executat niste ordine clare . Sigur ca nimeni nu va recunoaste , s-au gasit deja doi tapi ispasitori marunti care oricum nu pot protesta . Slugile celor de afara nu vor contribui cu nici o fapta in sprijinul reintregirii Romaniei , daca ordinele primite sunt impotriva .


Propaganda . Asta inseamna acest articol .

Primo - daca manifestatia nu era deturnata de instigatori , nu aveau ce cauta jandarmii la voi ;
Secundo - voi ati generat un sentiment importiva acestei Uniri . Nu toata tara este la dispozitia voastra sa stam cuminti si sa va stafisfacem poftele de unire . Uite ca moldovenii in marea lor majoritate nu o vor - ceea ce inseamna ca ati un fel de forta de ocupatie si uite ca la can-canul folosit de voi romanii s-au cam saturat de atata unire .
Nu va intereseaza nivelul de trai al romanilor si de acolo si de aici , nu va intereseaza sanatatea sau educatia lor - voi ii dati intr-una cu unirea !

Ia mai lasati-ne in pace !


analize peste analize

pareri si opinii optimiste la o idee care ramane la stadiu de vis. nu se va intampla. romania este prea saraca sa-i faca pe moldoveni sa saliveze( ca romanii pentru vest). nu cred ca dragostea pentru moldovenii este mobilul miscarii unioniste, mai de graba dragostea de teritoriu. apoi cu structura populatziei 'moldovene' este o alta problema.


Proiectul de tara trebuie sa fie Reindustrializarea Romaniei, fara

de care orice proiect este pur "teoretic".Romania este o tara cu 5 miloane de emigranti economici, lipsesc 5 milioane de locuri de munca, sintem colonie economica - fara economie si industrie nationala, cu o uriasa datorie externa si numai cu "strategii teoretice" in loc de proiecte de reindustrialzare!In aceasta stare, cum sa mai pui macar problema reintregirii, cind din cauza starii noastre economice, 65 la suta din populatia R.Moldova vede limpede ca nu este posibila reunificarea?


Ciolos stie ceva cand vorbeste de generatiile viitoare

Oricum, Romania este frumoasa si eterna pe cand oamenii (chiar si Putin) sunt trecatori. De ce nu mai asteptam umpic?


PUTIN CATE PUTIN

tara lui cumintenia pamantului si ursuletul impuscat la zid o lume rupta de realitatea unei schimbari profunde a intregului esafod geo politic si de natalitate la nivel global cu convulsii si criza perpetua financiara valutara si pe baza de imprumut pentru lumea 3 a si nu numai.