Dan Hodos

Dan Hodos

consultant

5 articole

Dan Hodos e consultant in business development si vanzari internationale, iar din aprilie 2015 e membru al Fundatiei CAESAR. Absolvent de Management si Adminstratie Publica la Academia de Studii Economice Bucuresti, fiind specializat in Managementul Institutiilor Publice Centrale, si-a consolidat studiile in Stiinte Politice si Administrative in Madrid, la Universidad Carlos III. De asemenea, e certificat in management de CODECS - London Open University si are specializari in management, politici publice si stiinte politice la universitati de prestigiu, cum ar fi Yale University, University of Virginia si Ecole Centrale Paris.

2016, un an al dezvoltarii

Este un an care incepe "sanatos": la inceputul lunii, cu un plan stabilit si continuitate. As completa ca incepe si cu vremea potrivita, pentru ca vremea trebuie sa fie un lucru care trebuie sa ne preocupe din ce in ce mai mult. Gerul Bobotezei poate reprezenta, deja, un reper de stabilitate. In jurul meu am simtit ca acest 4 ianuarie e un...

Dar pentru comunismul din economie cine-si cere iertare?!

Duminica se face politica, dimineata, si se joaca fotbal, seara. Toate se vad la televizor si se comenteaza in familie, cu prietenii, la munte, in vizite sau acasa. In duminica aceasta am avut cu totii parte de un eveniment emotionant, cand un grup organizat de oameni si-a cerut iertare victimelor comunismului si mineriadelor si s-au lepadat...

Un "drift" in istorie si societate

Numarul 2015 e unul "rotund", ca perceptie. Anul 2015 a fost, si el, unul "rotund" si de cotitura, pentru romani si Romania. De fapt, n-a fost doar o cotitura, a fost un drift profund. Un drift in societate, atat la nivel national, cat si regional si global. Acum 25 de ani, cand ma gandeam cum va fi in 2015, nici n-aveam suficienta imaginatie...

Martea Civica - doua saptamani

Doua saptamani au trecut de la "Martea Civica", seara in care Revolutia Generatiei '80 s-a aprins la fel de repede ca buretele din Colectiv. In cateva ore, in Piata Universitatii erau peste 30.000 de oameni, in mare parte tineri, cu privirea indreptata spre viitor. Miercuri si joi, dupa ce natiunea primise "paine si circ", deja focul era...

Iarba verde de ACASA

Se zice ca, desi ai avea mai multe case, intr-un singur loc e Acasa. Si se mai zice, mai ales la noi, popor care am stat pe pamantul nostru dintotdeauna, ca trebuie sa ai grija si "sa tii de pamant". Am crescut si am plecat prin lume sa ne capatuim, unii, sau am ramas acasa sa tinem locul, altii. Si am dus-o bine, Slava Domnului, fiecare pe...

Ultimele comentarii


Dl,Hodos este apologetul fostului guvern Ponta si actualului guvern

Ciolos!
In anul 2015 falsa "crestere"economica a rezultat din majorarile populiste a veniturilor consumatorilor de PIB(functionari bugetari,pensionari,asistati si bineinteles "demnitari" parlamentari etc.),in timp ce producatorii de PIB au fost ignorati!
S-a facut praf echilibrul macro-economic lasat de Boc!
Majorarea veniturilor votantilor PSD,s-a facut fara corelarea cu evolutia productivitatii nationale,fara dezvoltarea productiei interne creatoare de locuri de munca!
Cu alte cuvinte romanii beneficiari au trait mai bine pe imprumuturi externe la nivel national,incurajand alte economii exportatoare pe piata romaneasca!
Exact calea catastrofei grecesti!
Investitiile publice au fost inghetate!
Ciolos,a continuat,pana acum,aceeiasi politica inepta!
Alocarile bugetare pentru transporturi au fost dirijate exclusiv spre Transilvania!
In Moldova nu s-a prevazut nici un km.de autostrada,iar industria auto a Romaniei(motorul economiei si exporturilor)a fost pusa in pericol sa dispara fara proiecte de autostrazi Craiova-Pitesti,sau in urgenta nationala construirea tronsonului Pitesti-Sibiu!
Pomenile electorale "pontiste"au devenit "ciolosiste"!
Cat despre primenirea clasei politice,trogloditii actuali s-au retras tactic in carapace pana ce trece valul maniei populare!Teo


Incepe sanatos ...Cele mai mici salarii din UE

Articole de adormit ...tanara generatie.
Aveti ceva in cap
...vreti 2000 euro/ luna
...aveti grija ce invatati

Activitatile extraScolare fac diferenta

Meditatii clasice, licee de elita, facultati out 500 ...drum infundat
...schimbati mentalitatea
...ue-vest ...ce se cauta cu 2000 euro/luna ?

Anul ...Incepe sanatos ...doar pt baietii destepti
...


Domnule, cum sa fie alegerile un factor destabilizator?

Vreti sa avem un conducator pe viata? O Mare Adunare Nationala, in care ei sa se aleaga intre ei? Pai, eu credeam ca am scapat de acele vremuri, caci de acea am iesit in strada si ne-am dat viata.
Daca avem crestere econmica, e meritul absolut al Guvernului Victor Ponta. Unor adversari politici nu le convine acest lucru, iar in lupta lor pentru putere sint in stare sa calce pe adavre. Insa, tare mi-e teama c acest Guvern Julien Ciolos va abandona caruta in drum. Sa va vad la inceputul anuluiurmator optimismul, dupa aceea.


Iluzii

Parca se vorbeste de "cincinal"!
Platitorii mici sunt sufocati iar marii evazionisti au liber!


Sunt curios

De unde atata optimism? De unde vine clasa aceasta politica noua de care vorbiti? de pe viitoarele liste de la alegerile parlamentare? Care sunt noii politicienti, tineri carismatici si inteligenti (Dragnea, nu cred)? Politica economica inceputa de PSD si continuata de acest guvern interimar mi se pare una riscanta, care atarna de un fir de ata si pune presiune enorma pe buget. Nu cred ca in cateva luni ar fi cineva capabil sa reformeze intreaga administratie astfel incat sa nu se mai faca risipa de bani. Sincer, cred ca ati fumat ceva, va urez vise placute!


inteleg (ca iti imaginezi), ca poti sa ma ignori pe mine,

dar daca ti-ai propus sa te desfasori pe spatii media,tine cont macar de sfatul unuia mai destept:

http://www.contributors.ro/cultura/cateva-ganduri-despre-limba-romana-de-astazi/

P.s.


Dece sa-i iertam ?

Sa fie judecati de Mihai Razvan Ungureanu,de Monica Macovei,de Ion Cristoiu ,Mircea Geoana,Adrian Nastase, si de altii ca ei care au suferit in "neagra vesnicie" comunista.Sau uitati-va la unii dintre cei cu parul alb dintre "demnitari.


Ia sa ne uitam noi la

Macovei,la MUR,la Dinescu,Andone,si la sarmanul ingeras,Cristoiu. Cat au suferit ei saracii in neagra iepoca. 5x1=1 (unu)


Ave CAESAR!

Chiar daca cei vizati si-ar cere iertare pentru tarele comuniste din economie, i-ai crede? Eu nu si cred ca cei mai multi dintre noi nu ar crede nici o iota.
Este vorba despre atribute ale comunismului intrate in sange, devenite viscerale si endemice. Esalonul tanar la momentul evenimentelor din '89, din structurile CC al PCR, UTC, UGSR, etc., este la putere. Daca tarele comunistoide vor dispare odata cu ei, deci daca nu isi vor virusa odraslele, vom fi (noi, sau copiii nostri) norocosi!


Ar fi culmea tupeului sa spere ca-i iertam

Iertare ceri cand ai gresit, nu cand ai facut rau cu intentie, ca sa ai tu ce nu-ti apartine. Nici flacarile iadului, nici cazanele cu smoala nu sunt de ajuns. La tubulatura cu ei si sa le fie confiscat tot ce au furat.