Diana Tusa

Diana Tusa

deputat

4 articole

Politician si avocat roman, deputat in Parlamentul Romaniei din 2008, fost Director General al Cancelariei Presedintelui Camerei Deputatilor (2006-2008), membru al Partidului National Liberal din 1998.

Scandalul indemnizatiilor pentru mame: Ministrul Pislaru a ales populismul

Un studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, Dragos Pislaru, a scos la iveala faptul ca 242 de persoane care beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului (0,17% din numarul total al beneficiarilor) primesc circa o treime din bugetul alocat. Bineinteles, studiul aruncat pe piata a fost insotit si de exemplele de rigoare: o...

Am trait destul in regimul cartelelor, ratiilor si al cotelor!

Primul lucru care mi-a placut enorm atunci cand am facut cunostinta cu Italia a fost piata locala. La fiecare colt de strada intalnesti o bacanie, o macelarie, o pizzerie, un aprozar, o cofetarie. Am vazut si cateva "vestigii" ale marilor lanturi de hypermarketuri, dar in oras toate erau de tip express, in afara oraselor, intr-adevar, erau...

Proiectul de tara al lui Klaus Iohannis a cazut. Hai sa tratam cauzele si nu efectele!

Sporul natural din iunie 2016 a fost negativ, de 5.582 de persoane, a avertizat miercuri, pentru a nu stiu cata oara, Institutul National de Statistica. Atentionarea INS vine la doar o zi de la aparitia unei alte informatii la fel de grave: "Este primul an de dupa 1990 cand coboram sub pragul de 100.000 de absolventi de liceu cu diploma de...

Premierul Ciolos are o mare problema...

Premierul Ciolos a reusit sa-i surprinda pe romani. Pozitiv! Cum surprizele placute sunt foarte rare, ele devin o adevarata performanta atunci cand este vorba de guvernare. Astfel, premierul Ciolos a inceput "marea" debirocratizare prin eliminarea copiilor legalizate pentru diverse documente, transmiterea cazierului judiciar intre institutii,...

Ultimele comentarii


Incorecta abordarea temei!

Legea modificata nu face nici o referire la durata contributiei la bugetul asigurarilor sociale prin impozit pe venit.
In felul acesta, orice "contribuabil(a)" isi poate mari artificial venitul (mai cu seama daca este patron si angajat in acelasi timp) cu o luna sau doua inainte de inaintarea solicitarii indemnizatiei si poate lua apoi nemeritat o suma mult mai mare. Dai o mie de euro impozit la buget cinci luni, deci 5000 euro si poti lua apoi lunar 15000euro timp de 2 ani. Buna afacere! Legea trebuie modificata calculand impozitul mediu platit de contribuabil pe o perioada de minim 5 ani!


Manipulator articol

1. cuantumul indemnizatiei nu are legatura cu contributiile sociale care se datoreaza in limita a 5 salarii medii
2. un calcul elementar arata ca prin aceasta smecherie "mamicile de succes" primesc in doi ani impozitul platit in 10 ani la acelasi salariu in aceasta perioada ! Misto, nu ?
3. de ce statul trebuie sa le asigure standardul de viata in perioada cresterii copilului si nu o asigurare proprie , daca doresc . Probabil din "solidaritate" ...


150,000 de lei

Persoana care incaseaza 150,000 de lei lunar a platit tot atat, prin impozite, tot lunar.

Pentru ca, pentru o incasare neta a unui salariu de 1000 de lei, costul angajatului este de 2 ori mai mare. Unde e diferenta? Taxe care se platesc la stat. Mergeti pe calculatorsalariu.ro si vedeti.

Agaricii care protesteaza acum cand femeia ia de la stat acei bani, a zis vreunul ceva cand ea ii platea la stat inainte de a ramane gravida? Nu cumva sunt tot banii ei?


NU doamna, Parlamentul a fost populist

Ei au eliminat pragul de 3500 lei inainte de alegerile locale si au aruncat cartoful fierbinte in bratele guvernului. Mie din contra mi se pare domnul Paslaru nu a fost deloc abil. Daca era abil, o spunea astfel incat sa arunce pisica in curtea PSD-ului care desi se declara partid de stanga , a votat pentru eliminarea acestui prag contribuind semnificativ la cresterea inechitatilor sociale. Si apoi, dumneavoastra vorbiti de contributii dar din ce stiu eu, aceasta indemnizatie este platita din contributiile la CASS. Iar daca nu stiati, contributiile la CASS sunt limitate 5 salarii brute pe economie. Deci contributia doamnei repsective este infima in raport cu contributia la CASS.


culmea

De ce nu pui intrebarile astea colegilor din clasa politica din care faci parte cu multa onoare? Asta ne intrebam si noi de ani buni.Mai bine sa faceti TOTI vreo zece pasi in spate, sa lasati pe altii..


Doamna deputat,

cate legi pe domeniile inșirate ați inițiat, in sensul celor spuse de dvs ? "Stimularea fiscală a familiilor cu mai mulți copii" are ca rezultat faptul ca tiganii se inmulțesc, părinții nu lucrează, copiii nu frecventeaza scoala și generațiile viitoare vor fi dominate de asemenea oameni. De ce n-ați stimula, de exemplu, pensiile părinților cu mai mulți copii, părinți care au lucrat. In definitiv, dacă un parlamentar merită pentru 4 ani de stat cu fundul pe scaun 1500 de lei dintr-un șut, un părinte care crește 4-5 copii de ce n-ar merita măcar tot atata ? Unul care lucrează, nu care-și petrece veacul la crașmă. Apropo, ați votat pentru pensiile speciale ale parlamentarilor ? Dacă da, de ce credeți că meritați pentru 4 ani o pensie mai mare decat un om care a lucrat o viață intreagă ?


despre sutele de mii de avorturi anuale, nu, nici un cuvant...

despre sutele de mii de avorturi anuale, nu, nici un cuvant, alea nu exista, nu se pun...

nu, ca nu vrem sa ne stricam relatia cu Europa, ne e rusine sa nu ne socoata inapoiati si necivilizati...


mda.......de-aia v-ati uslit........si apoi.....dodolotzit....

de urit ce va erea la cartele....

.........se vede treaba ca romanii mai vor comunism.....l-au votat chiar si la a treia generatie.....si dumniezoul liberal lipseste in continuare...........da' nu mai vor cartele.........bene....


Masura promovarii produselor romanesti in supermaket-uri este buna!

Problema priveste intreaga societate ,deoarece supermarket-urile devenisera agentii de import de produse modificate genetic si tratate pe diferite cai,pentru a rezista transportului si perioadelor de inmagazinare!
In ultima instanta devenisera promotoare ale dezoltarii altor economii pe bani romanesti!
Fenomenul este cunoscut si in alte tari:in USA se recomanda oficial consumul de produse locale ,proaspete si netratate pentru conservare!
In ultima instanta este vorba de produsele proaspete,legume,fructe ,carne neprocesata etc.
Cum vrea dna Tusa sa reziste productia nationala,fata de agresivitatea imoprturilor din tari care subventioneaza pe diferite cai pe fermieri,sunt mai bine organizate ,de mult timp,sa profite de banii europeni?
Sa vindem tot pamantul agricol strainilor pentru a-l lucra cu modificari ingineresti,chimizari etc ?
In Ungaria guvernul a luat masuri de limitare a deschiderii de supermarket-uri tocmai pentru a-si proteja producatorii locali!
Romanii nu au aceleasi drepturi?
Pana cand cetateanul roman va fi educat in spiritul consumului de produse nationale si va intelege ca incurajand arice producator local este si in beneficiul sau(in multe tari,ca in Elvetia,consumatorul local prefera sa plateasca considerabil mai scump productia nationala,stiind ca este in propriul sau avantaj)masuri similare sunt necesare!
De altfel,publicul roman a facut pasi in aceasta directie preferand produsele agro-alimentare nationale,mai putin procesate ,si mai gustoase,in pofita aspectului comercial mai putin atragator!
Acest "aspect comercial"demonstreaza ca produsele au fost chimizate,genetic modificate,injectate cu diferiti conservanti si chiar stropite cu ceara!
Cele descrise de dna Tusa in Italia(miile de mici dughene care desfac pe la colturi de strada produse agricole)este pitoresc si specific Mediteranei, dar nu propriu lumii moderne!
In plin Manhattan exista mari suprafete comerciale(D'Agostino de ex)si aproape de loc mici dughene de desfacere!
Sa ne amintim dezmatul importurilor florilor olandeze pentru care se cheltuiau milioane de euro sufocand productia nationala de flori!
Apoi,este cazul sa renuntam la fraza standard"romanii sunt saraci"!
Am ajuns la PIB 22000 dol per capita(PPP)pana cand ne vom vaicari ca tiganii,fara demnitate?
In Romania se mananca enorm si prost!
Alaturi de masuri necesare la nivel guvernamental de incurajare a producatorilor agricoli se impune si o campanie nationala de educare nutritionista a populatiei romane care se lauda ca este pe primul loc la consumul de paine!
Oricine cu un minimum de educatie in domeniul alimentar stie cat de nociva este painea(ca si zaharul ),care trebuie limitata la doua-trei felii pe zi!Teo


RE: piatza libera ... cerere si oferta

“Legea cererii si a ofertei", ie minarita prin “fainenshial indastri" cam de 100 de ani, iar piatza libera nici nu cred c'a existat vreodata .. de la Babylon mai spre noi. Imperiile au definit ce inseamna ..."liber". Pentru "piatza libera" Chineza, declansham razboiul opiumului. Un exemplu care se explica studentilor in Political Science si / sau Ieconomics 101 in toate universitatzile lumii.