Ion Vianu

Ion Vianu

scriitor si psihiatru

1 articol

Ion Vianu, fiul lui Tudor Vianu, s-a nascut in 1934, la Bucuresti. A studiat, timp de doi ani, Limbi Clasice la Facultatea de Filologie din Bucuresti, iar apoi Medicina. In 1977 emigreaza in Elvetia, dupa ce se exprima impotriva regimului comunist si colaboreaza cu Radio Europa Libera, devenind una dintre vocile exilului. Se implica in miscarea pentru apararea Drepturilor Omului in Romania, impotriva abuzurilor politice ale psihiatriei de pretutindeni. Publica mai multe romane, printre care "Arhiva tradarii si a maniei" (2016), o fictiune despre vechea Romanie, comunism si demnitatea nebuniei. "Romanul autobiografic" Amor intellectualis (2010) se bucura de mai multe premii.

Impreuna, cu copiii abandonati

Ne amintim, cei destul de in varsta, de oroarea pe care a "descoperit-o" societatea romaneasca atunci cand s-a terminat regimul ceausist: oroarea orfelinatelor. Se pare ca numarul copiilor abandonati depasea atunci 100.000. O suta de mii de fiinte umane imbarcate pe acele enorme nave ale mizeriei, cruzimii si neomeniei care erau...

Ultimele comentarii


Copii abandonati

nu exista pentru guvernul pezdist, decit atunci cind zdragnea are nevoie de fonduri sa plateasca functionarii partidului. Nici lelea firea nu are pomeni pentru acesti pui de cuc, dearece ei nu voteaza.


Dureroase sunt amintirile din orfelinat, dar si frumoase..

acolo inveti sa iubesti, inveti sa te bucuri de lucrurile marunte, inveti sa te joci cu imaginatia ta, pt ca jucariile lipsesc si nu in ultimul rand, acolo inveti sa apreciezi fiecare zambet pe care-l primesti.
Povestile de succes sunt creionate de dascali, unii dintre ei, putini la numar, isi puneau priceperea, timpul liber si sufletul pt ca noi sa ajungem departe de acel loc. Nu am putut sta departe, m-am implicat in ajutorul unor copii, am infiat o fetita (asa am 3 copii !) care practica tenisul de 3 ani si pt care voi face orice sacrificiu posibil sa o ajut sa reuseasca.
Recompensa primita de la Dumnezeu este o casa plina de zambete si fericire, nu se putea mai mult! Unii isi doresc bani, case, masini, calatorii, eu mi-am dorit o familie si copii.
Imi place sa adresez o intrebare persoanelor din jurul meu: tu ce ai facut pt semenii tai saptamana aceasta? Raspunsul il stiti: nimic.
Impreuna putem schimba raspunsul. Sa ne imaginam ca in fiecare sambata seara primim un pachet de actiuni la bursa pt fiecare fapta buna, pt fiecare aplecare asupra unui om nevoias. Peste cativa ani, vom ajunge milionari! Realitatea ne-o construim singuri, haideti s-o cladim pe mai multa imaginatie, sa vedem ce iese!