Mihai Dima

Mihai Dima

profesor universitar

4 articole

Prof. univ. Mihai Dima este doctor in fizica, fost bursier Humboldt la Universitatea din Bremen si fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI).

Balanta istoriei Romaniei isi schimba inclinarea

Trecerea timpului actioneaza ca un filtru pentru evenimente istorice, pastrandu-le in memoria colectiva pe cele mai importante si cristalizand procesele evolutive semnificative. La sfarsitul celui de-al treilea deceniu scurs de la evenimentele din decembrie 1989, o analiza retrospectiva a evolutiei Romaniei indica faptul ca tara trece printr-un...

Cercetarea, prizoniera mediocritatii si clientelismului local

Cercetarea stiintifica din Romania a fost deconectata de la fluxul international si lasata prizoniera mediocritatii si clientelismului local. Reactia comunitatii stiintifice este mai puternica si mai consistenta ca niciodata. Pe parcursul anului 2016 s-au facut eforturi pentru relansarea cercetarii stiintifice din Romania. Bugetul alocat...

Un an de conducere PSD a cercetarii stiintifice: subfinantare, impostura, mediocritate si manipulare a adevarului

Desi modurile specifice de gestionare a cercetarii stiintifice sunt complexe si mai putin accesibile publicului larg, solutia pentru o cercetare performanta poate fi redusa la o formulare simpla: resursele financiare trebuie sa ajunga la cercetatorii performanti . Practic, acest lucru implica existenta unor criterii eficente in baza carora...

Vrei sa fii condus de infractori sau de oameni cinstiti? Tu decizi

Doar 4 din 10 romani au votat la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Partidul Social Democrat (PSD) a castigat scrutinul obtinand 3,20 milioane de voturi, acestea reprezentand 17,50% din numarul romanilor cu drept de vot. In acelasi timp, un alt partid, ALDE, a fost votat de 0,39 milioane de romani, reprezentand 0,02% din acelasi...

Ultimele comentarii


Cuvinte mari si interese marunte...

"Constiinta si responsabilitatea de a fi cetateni ai unui stat democratic s-au conturat si maturizat"
Pareri si opinii din spatele catedrei

Nu la fel stau lucrurile in zona urbana unde minciuna si inselatoria, coruptia si mita vietii cotidiene sunt adanc impamantenite si mostenite.
Cum scapi societatea romaneasca de "traditia" marilor balarii si buruieni cu ghimpi care au intoxicat de generatii aerul actual cu iz democratic?

Mai usor cu sperantele desarte ca la Pomul laudat... s-a vazut.
Sa se fi uitat oare asa usor istoricul realizarilor guvernantilor actuali?


Vad ca in balanta involutiei Romaniei PNL/PD

nu a a avut nici un aport in cei 30 de ani mentionati. "Azi il vedem dar nu e"

La multi ani !


dupa progresele....

romaniei in ultimi 30 de ani evidentziate de autor sper ca va asumatzi raspunderea pentru viitorul romaniei si sa nu mai blamatzi comunistii pentru viitoarele tampenii care sunt sigur ca le vetzi face .
personal , nu cred ca romania are o directzie bine definita nu vad un politician cu viziune si nu imi pun mari sperantze in viitor.


:)

Intotdeauna echilibrul e rezultatul a doua balante.


Excelenta sinteza a evolutiei Romaniei in ultimii 30 de ani si a

perspectivei tarii noastre!Teo


Problema Romaniei nu e ca nu are oameni destepti....

Problema Romaniei e ca pe acesti oameni destepti nu-i intelege mai nimeni din gloata numeroasa si inculta.


Am mai citit de mii de ori aceasta brilianta insiruire. La Trump la

fel. Regurile sunt respectate chiar daca numai o parte voteaza. Cel care a obtinut 10% din 20% din nr de alegatori tot are mai mult decit unul care a obtinut 5% din 20% de alegatori prezenti la vot. Matematica de clasa a VI a. Cei ce scriu asa vor sa conduca unii care nici nu au fost alesi. SINGURUL mod democratic este votul. Miine Orban, cel ungurean va fi rejectat de miorita care vede rezultatele (procentele). Macar stiu ca cititi comentatiul si va bucurati


Preferam hotzzii nu tradatorii~!

PSD si ALDE sunt raul cel mai mic! Pe ei ii votam, PSD + ALDE!
Hai Romania!


Indemnul ,

ar insemna ca de mergem toti la vot, se schimba ceva. N-o sa fie asa, procentul va fi acelasi si cine crede ca altcineva va fi pe primul loc se insala. N-o sa scapam de aia de acum. Romanelo i-i convine "balta", firimiturile, "lasa sa fure , dar sa-mi lase si mie ceva", chestii din astea. De fanfaroni si gusati, n-o sa scapam. In veci acest partid infect va functiona pe aici (PSD). Maine se va vedea si i-mi veti da dreptate, si dupa cum este pusa intrebarea ptr. justitie, aproape sigur Iohanis va avea o dezamagire, asa cum a avut Dragnea cu "familia traditionala". Asteptati pana maine si dupa aceia sa ma comentati.


Piticescu Mioara Roxana - director incdmnr-IMNR

Un exemplu de director general (& director stiintific) incd stabiliti prin decizii netransparente:
Piticescu Mioara Roxana - director general incd Metale Neferoase si Rare - IMNR
Femeie cu grave si profunde probleme psihice - intrinseci si extrinseci, diagnosticata cu labilitate emotionala cronica si tulburari de personalitate, manifestate prin schimbarea brusca, frecventa si exagerata a dispozitiei, cu aparitia unor sentimente sau emotii puternice (ras sau plans necontrolat, iritabilitate sau temperament sporit, etc.), simptome exprimate intr-un fel ce pune intr-o stare de profunda jena persoanele normale prezente (exista informatii ca si la unele sedinte organizate la MCI a avut astfel de manifestari)
Un banal control psihiatric medico-legal ar scoate-o fara probleme ca fiind si fara discernamint !
Pe viitor, MCI ar trebui sa solicite astfel de controale.
Ne tot intrebam, ce legatura mai are INCDMNR-IMNR cu cercetarea in domeniul metalurgiei neferoase, sub conducerea acestei femei ?
Ce realizari o recomanda pe Roxana Mioara Piticescu pentru functia de Director General ?
A elaborat vreo tehnologie metalurgica noua ? - Nu !
A obtinut vreun nou produs metalurgic ? - Nu !
A oprimizat/imbunatatit vreo tehnologie metalurgica sau produs metalurgic ? - Nu !
De vreo 15 ani se "ocupa" de nanomateriale. Credeti ca a obtinut/elaborat vreun nanomaterial / nanotehnologie cerut(a)/vandut(a) pe piata ? - Nu !
Ce o recomanda pentru functia DG ? ...
Simplu: Prietenia cu Cati Andronescu !