Valeriu Turcan

Valeriu Turcan

analist politic

1 articol

Valeriu Turcan este analist politic si consultant pentru companii internationale si organizatii din Romania in domeniul strategiei si al comunicarii in situatii de criza. Cu studii in domeniul jurnalismului si comunicarii politice, Valeriu Turcan a fost de-a lungul timpului jurnalist BBC World Service, consultant in numeroase campanii electorale, secretar de stat in Guvernul Romaniei, consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintelui Romaniei.

2018 - o sansa pentru consensul national?

E un mesaj foarte puternic pe care il da statul roman prin aducerea in tara a lui Muhammad Munaf. Doua administratii succesive urmaresc cu consecventa, vreme de un deceniu, aducerea in tara a unui condamnat pentru terorism. Un rar exemplu de urmarire a obiectivului dincolo de mandatul celor care ocupa fotoliul la Palatul Cotroceni si la Palatul...

Ultimele comentarii


in 2018??!!....'consens ' si 'national'....??!!....

....rusii bat cu tunurile la 400 km de granita ,americanii aduc armament,lumea se pregateste de razbel si apare o intrebare ..ajungem intregi in 2018?!...si consens cu cine?! cu securisti care au distrus aceasta tara timpde 25 de ani si atunci se vor implinii 28?!!...si pentru o corecta informare aasa ca fapt divers in diaspora a inceput fenomenul ireversibil de stabilire definitiva a romanilor in strainatate,fenomen ignorat de clasa politica...adica vind tot in tara si isi cumpara case acolo...adica cei care vor fi 'atrasi'inapoi pentru 'consens in 2018' cu securistii vor fi foarte,foarte...foarte putini spre deloc...asa ca sa ajungem sanatosi in 2018,asta ar fi bine ,chiar excelent....


consens national nu a fost si nici nu va fi

La noi in tara un consens national nu se va face niciodata. Cred ca ar trebui schimbata toata actuala clasa politica, pentru ca cei care sunt acum in politica toti vor doar sa ajunga la putere din interese proprii. De la revolutie incoace prea putini si prea mici au fost cei are au vrut intradevar sa faca ceva pentru tara, dar nu au fost lasati de asa zisii baroni locali care au corupt politicienii ca sa le mearga lor afacerile fara sa fie controlati. De aceea in 25 de ani nu prea s-a schimbat nimic, sau s-a scihmbat in rau.Si nu din cauza Dunarii sau a Marii Negre nu ajung imigrantii la noi, pana si ei prefera alte tari decat Romania.


singurul "consesns national" posibil

este acela dintre partide/politicieni si ROMANI, nu intelegerile dintre politicieni pentru interese personale si de gasca ! Ajunge ! Basta !


domnule Turcan,

pe romaneste, "amplul acord politic" se spune BLAT TRANSPARTINIC si de-astea au mai vazut romanii destule si amare.

Ciudat mod aveti dce a pune impreuna : " energia de la votul pentru referendumul din 2012, alegerile parlamentare din acelasi an si cele prezidentiale din 2014". Nu se potriveste : la referendumul din 2012 a fost mai multa energie in boicot, cat despre cei care au votat "energic", inca nu s-a stabilit oficial cati dintre ei erau vii si la fata locului (nu plecati la munca in strainatate) si cati erau umbre din lumea dreptilor. Nici "energia" de la alegerile din 2012 nu e atat de viguroasa pe cat va place sa spuneti. In 2014 romanii s-au mobilizat, dar s-au mobilizat IMPOTRIVA celor care au luat puterea in 2012.
La fel de ciudat e si faptul ca ocultati cu seninatate referendumul pentru Parlamet uninominal cu 300 de alesi. Si acolo s-a votat masiv, cu "energie" - cum va place sa spuneti despre ce va aranjeaza sa transmiteti.

Consensul politic despre care vorbiti face frica romanilor, mai ales ca in situatia concreta din Romania noastra are un iz de ... partid unic, vopsit i_n diverse nuante convergente.
Eu cred ca o opozitie puternica, responsabila si iubitoare de tara este necesara Romaniei si nu blatul pe care scontati. Cand opozitia nu exista, democratia a disparut si ea, domnule Turrcan ! Ca dumneavoastra preconizati domnia USL-ului (cu sau fara acest nume), va priveste si probabil, va aranjeaza. Nu cred insa ca multi romani se mai pot lasa ametiti si fascinati de o astfel de perspectiva. C'est du deja vu !

P.S. ca USL-ul se va reconstitui sub alta forma si poate alta denumire nu inseamna schimbare. PNL nou in locul celui vechi + UNPR, dupa ce a inghitit tot ce poate inghiti din vechiul PSD, + un probabil PSD machiat drept nou de catre maestrul dragnea ... sa fim seriosi ! E aceeasi Maritza cu alta scufitza.

Nu cred ca pregatirea ideologica pe care vad ca incepeti s-o faceti cu romanii mai are sanse sa prinda ! (chiar daca o imbracati in cuvinte mari de genul : democratie, modernizare, oportunitate etc.)


Caragiale

« Consensul national » este un ideal. Care, precum orice ideal, nu este posibil. Realizarea sa ar insemna « desidealizarea » si deci disparitia sa.

Intotdeauna va exista cineva care, in numele punctului sau de vedere asupra interesului national, va fi contra.

Parafrazandu-l pe Caragiale, consensul national : « este admirabil, sublim putem zice, dar lipseste cu desavarsire ! ».