România va fabrica sisteme de armament unice la nivel mondial. Compania din industria apărării, modernizată de urgență

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 17:08
37284 citiri
România va fabrica sisteme de armament unice la nivel mondial. Compania din industria apărării, modernizată de urgență
Carfil SA Braşov este un producător de bază de tehnică militară pentru Armata Română FOTO Bună ziua Brasov

Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 28 octombrie, planul de reorganizare/restructurare al societăţii Carfil S.A., care operează în industria de apărare, Hărman şi Vădeni.

Carfil S.A. este producător de tehnică militară, subsidiară a Romarm, şi îşi desfăşoară activitatea în municipiul Braşov şi localităţile Hărman şi Vlădeni. Prin Planul de reorganizare/restructurare, se vizează atât modernizarea capacităţilor de producţie, eficientizarea economico – financiară a societăţii şi creşterea competitivităţii în domeniul cercetare – dezvoltare, dar şi relocarea liniilor de fabricaţie din municipiul Braşov în locaţia de la Hărman, la 10 kilometri distanţă.

Planul vizează rezolvarea situaţiei investiţiei nefinalizate ”Modernizare Turnătorie de fontă”. În urma reorganizării, societatea va fabrica noi produse militare şi sisteme de armament moderne, unele unice pe plan mondial, conform cu standardele NATO, răspunzând solicitărilor din piaţa internă şi externă.

”Carfil S.A. este o societate înscrisă în registrul operatorilor economici care deţin capacităţi strategice, cu obligaţii la mobilizare. Reorganizarea acestei fabrici urmăreşte atât retehnologizarea fluxurilor de fabricaţie, cât şi regândirea întregului sistem de management. Strategia pe termen lung privind Societatea Carfil S.A. este de a se integra în consorţii în domeniul C&D&I europene, ca lider de consorţiu. După cum am mai spus: industria de apărare este un domeniu strategic, iar reformarea acestui sector intră în responsabilitatea statului”, a transmis ministrul Florin Spătaru, într-un comunicat de presă.

Planul de reorganizare aprobat vineri de Guvern are în vedere creşterea numărului de salariaţi, în special personal cu studii superioare, scăderea vârstei medii şi o dezvoltare a capacităţii de cercetare - dezvoltare.

Activitatea industrială a actualei societăţi Carfil SA Braşov a început în anul 1922, iar din anul 1936 s-a transformat în producător de tehnică militară pentru înzestrarea Armatei Române.

Ulterior, societatea a devenit producător de bază de tehnică militară pentru Armata Română şi pentru diverşi parteneri externi.

Principalele categorii de produse din domeniul tehnicii militare includ aruncătoare de grenade antitanc şi bombe explozive, aruncătoare de bombe, lovituri cu bombe explozive cu corpul din oţel pentru aruncătoarele, încărcături de azvârlire pentru loviturile aruncătoarelor, pentru care societatea oferă inclusiv servicii de reparaţii şi modernizare, conform portalului web al companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cioloș crede că România poate produce mai mult armament: "Cumpărăm foarte multe de la americani, de la coreeni, din alte părți"
Cioloș crede că România poate produce mai mult armament: "Cumpărăm foarte multe de la americani, de la coreeni, din alte părți"
România se bazează pe importuri în industria de apărare, dar ar putea investi pentru creșterea producției la nivel local, crede Dacian Cioloș, europarlamentar REPER. Deoarece armata...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#inzestrare Armata Romaniei, #romarm, #productie armament, #carfil, #plan reorganizare, #guvern , #armata