Ioan Adam, arestat preventiv in dosarul retrocedarilor, a demisionat din Camera Deputatilor

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 17:59
2685 citiri
Ioan Adam, arestat preventiv in dosarul retrocedarilor, a demisionat din Camera Deputatilor
Foto: Brasov News

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a luat act vineri de demisia deputatului PSD Ioan Adam din Parlamentul Romaniei, urmand ca plenul sa faca acelasi lucru in data de 2 februarie, dupa ce incepe sesiunea parlamentara.

"Am primit demisia domnului deputat Ioan Adam din calitatea de deputat si o vom inainta pe 2 februarie catre plen", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dupa sedinta Biroului Permanent.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, joi, pe Viorel Hrebenciuc si pe fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, precum si pe Tudor Chiariu si Ioan Adam, in doarul retrocedarilor ilegale de paduri din judetul Bacau.

Dosarul a fost inregistrat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa nu a fost stabilit inca un termen de judecata.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam, trimisi in judecata (Video)

Alaturi de acestia, DNA a mai trimis in judecata inca 13 persoane, iar partile civile din dosar sunt statul roman, prin intermediul Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA (Video)

Trimiterea in judecata a deputatului PNL Tudor Chiuariu, a fostului parlamentar PSD Viorel Hrebenciuc si a deputatului PSD Ioan Adam vine dupa ce DNA a extins urmarirea penala impotriva celui dintai, in dosarul retrocedarilor de paduri.

Hrebenciuc, surprins de implicarea lui Chiuariu in retrocedari. Adam, impresionat de onorariul lui

Procurorii anticoruptie l-au acuzat pe Chiuariu ca i-a cerut trei milioane de euro lui Paltin Sturza, beneficiarul retrocedarilor, pentru a obtine pentru acesta, prin interventii pe langa functionari publici, un teren cu o suprafata de aproximativ 6.000 de hectare de padure. Banii ar fi fost disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica, au mai aratat anchetatorii.

In dosarul privind retrocedarea totala a peste 43.000 de hectare de padure sunt arestati preventiv Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si beneficiarul Gheorghe Paltin Sturdza.

Mafia retrocedarilor ilegale Stenograme DNA: Hrebenciuc era "Spitalul", dosarele - "placinte", iar aranjamentele - "internari"

Ei sunt acuzati ca au intervenit pe langa mai multi judecatori, pentru a da decizii ilegale in favoarea lui Paltin Sturdza. Grupul infractional ar fi fost constituit in aprilie 2013, de catre Hrebenciuc, Adam, Sturdza si omul de afaceri Dan Costin Bengescu, care foloseau off-shore-uri pentru a disimula provenienta banilor.

Intrucat Sturdza a intrat in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure, Romsilva a fost pagubita cu aproximativ 304 milioane de euro.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ioan Adam demisie Camera Deputatilor, #Ioan Adam PSD demisie parlament , #stiri Ioan Adam