Chelaru: Nu e suficient ca Geoana sa vrea sa fie in PSD, trebuie sa vrem si noi

Joi, 23 August 2012, ora 22:55
2101 citiri
Chelaru: Nu e suficient ca Geoana sa vrea sa fie in PSD, trebuie sa vrem si noi

Vicepresedintele PSD Ioan Chelaru a declarat, joi, ca nu este suficient ca senatorul Mircea Geoana sa-si exprime dorinta de a reveni in partid, mai este necesar si acceptul PSD, "avand in vedere momentele relativ delicate prin care a trecut si la care a expus si partidul".

Chelaru a fost intrebat daca l-ar putea considera pe Mircea Geoana din nou drept un coleg de partid, asa cum afirma senatorul independent.

"Eu i-am recunoscut intotdeauna fostului presedinte al partidului si colegului de Senat Mircea Geoana calitatile importante de om politic si dimplomat si pe care sigur nu si le-a pierdut, insa aceasta este optiunea dumnealui, daca doreste sau nu sa revina in PSD. Dar nu este numai optiunea dumnealui, este si optiunea partidului care trebuie sa-l si primeasca de data aceasta, avand in vedere momentele relativ delicate prin care a trecut si dumnealui si la care a expus si partidul. Eu raman la parerea ca decizia ramane la domnul Geoana si, daca si-o va manifesta in mod expres in sensul depunerii unei adeziuni, sigur ca trebuie sa se ia o decizie", a declarat Chelaru.

"Mircea Geoana este un om care a marcat viata politica din Romania, a marcat inclusiv viata PSD, e adevarat ca ne-a adus si suficiente probleme, dar nimeni nu are o viata politica rectilinie", a mai sustinut el.

Senatorul independent Mircea Geoana a declarat, joi, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca el nu a plecat niciodata din PSD si ca se considera in continuare un social-democrat, aratand ca va candida pentru un nou mandat la Senat in acelasi colegiu.

"Intr-un fel, daca ma uit la relatia mea cu cei care m-au votat, cu cei cu care am lucrat, cu colegii si colegele mele, din punct de vedere practic, din punct de vedere sentimental, din punct de vedere ideologic, eu nu am plecat niciodata din PSD. Sunt acelasi om, care are un crez politic clar si are aceeasi relatie normala cu colegii si colegele", a spus Geoana.

El a admis ca, totusi, lucrurile pot fi discutate din punct de vedere formal.

"A, strict formal, putem discuta acest lucru. Deci eu nu ma dezic niciodata de crezul meu si de oamenii cu care am lucrat. (...) Deci raspunsul este destul de simplu: eu ma consider in continuare un social-democrat si relatia mea de inima, relatia mea intelectuala, ideologica, emotionala este in continuare cu publicul pe care l-am reprezentat si care m-a votat intr-un numar atat de mare in 2009", a spus Geoana. El a precizat ca va candida pentru un nou mandat de senator in colegiul sau din Dabuleni.

#Mircea Geoana, #Ioan Chelaru, #revenire PSD , #stiri Ioan Chelaru
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Asa, nu-l iertati! Că nu merită! Reptilele intre ele stiu ce fac...