Parlamentul, convocat marti in sesiune extraordinara

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 14:46
3157 citiri
Parlamentul, convocat marti in sesiune extraordinara
Foto: Arhiva

Birourile Permanente ale celor doua camere parlamentare se vor reuni luni pentru a convoca pentru marti o sesiune extraordinara a Parlamentului, a anuntat, miercuri, chestorul Senatului Ioan Chelaru.

Pe agenda sesiunii extraordinare figureaza mai multe puncte, printre care modificarea Statutului Deputatilor si Senatorilor, dar si aprobarea bugetelor celor doua camere, parte a bugetului de stat.

"Probabil vom discuta si situatia de la CNA, unde nu este presedinte, probabil vom aproba si OUG pe care azi urma sa o dea guvernul pentru majorarea pensiilor cu 4%", mai adaugat senatorul PSD.

Chelaru a mai precizat ca "incet, incet vom incepe discutiile pe buget" si si-a exprimat speranta ca, incepand din luna februarie, sa se finalizeze dezbaterile, iar in prima saptamana a lunii, in sesiunea ordinara, bugetul Romaniei sa fie votat de Parlament.

In ceea ce priveste cazarea parlamentarilor, o problema in conditiile in care sunt mult mai multi, iar cheltuielile au fost inghetate la nivelul anului trecut, Ioan Chelaru a spus ca, din informatiile pe care le detine, exista contracte de cazare care expira la 1 martie, iar acestea vor ramane valabile pana atunci, urmand ca dupa acea data fiecare parlamentar sa ia propria decizie cu privire la felul in care se va caza.

Chestorul Senatului a mai precizat ca atata timp cat noul Statut al deputatilor si senatorilor nu este aprobat, nu s-a stabilit nimic in legatura cu suma care va fi alocata fiecarui parlamentar pentru cazare, dar aceasta se va cifra, probabil, in jurul sumei de 4.000 de lei lunar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#sesiune extraordinara 2013, #modificare statut senatori deputati, #cazare parlamentari , #stiri Ioan Chelaru