Codrut Seres a iesit din inchisoare: Fostul ministru avea doua condamnari de peste 4 ani

Luni, 05 Februarie 2018, ora 21:52
7290 citiri
Codrut Seres a iesit din inchisoare: Fostul ministru avea doua condamnari de peste 4 ani

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul "Hidrolelectrica" si la patru ani si opt luni in dosarul privatizarilor strategice, a fost eliberat luni, ca umare a deciziei defintive a Tribunalului Ilfov, el declarand la iesirea din penitenciar ca perioada de detentie a fost grea.

"A fost o perioada lunga, a fost o perioada grea", a declarat el.

Intrebat daca a facut denunturi, el a declarat ca nu a intrat in astfel de discutii, nici in timpul achetei si nici dupa finalizarea acesteia.

Seres a fost condamnat definitiv, in 29 februarie 2016 de de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul "Hidroelectrica", iar fostii sefi ai companiei Traian Oprea si George Asan au primit pedepse de cate sapte ani de inchisoare.

Codrut Seres executa, din 27 ianuarie 2015, o pedeapsa de patru ani si opt luni de inchisoare primita in alt dosar, cel al privatizarilor strategice.

Potrivit procurorilor, fostii directori de la Hidroelectrica sunt acuzati ca, in cursul anului 2003, in contextul aparitiei fenomenului de seceta hidrologica pentru fluviul Dunarea si a prognozelor meteorologice privind situatia hidrologica pe raurile interioare, nu au invocat clauza de forta majora inserata in contractele de furnizare a energiei electrice.

Mai mult, echipa de conducere nu a luat masuri in vederea renegocierii preturilor, cu consecinta inregistrarii unei pierderi financiare considerabile de catre SC Hidroelectrica SA.

Prejudiciul adus Hidroelectrica SA a fost calculat la 165 de milioane de dolari.

Citeste si:
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Sursa: NEWS.RO